Hirdetés
3x3

FIBA 3×3 Women’s Series: Hollandia és Írország az esti riválisok:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Csütörtökön és pénteken a FIBA 3×3 Women’s Series a franciaországi Orleans városában folytatódik. A 12 csapatos tornán a privát csapatunknak, a Győrnek is szurkolhatunk. Földi Attila szövetségi kapitánnyal készített átfogó interjúnk IDE KATTINTVA olvasható. Most ismerkedjünk meg a csoportellenfeleinkkel, Hollandiával és Írországgal.

A Kiss Virág, Szabó Fanni, Szirony Dorina, Tóth Orsi összeállítású magyar csapat 19 óra 25 perctől Hollandia ellen debütál. Amíg a mieinknél Kiss Virág és Szabó Fanni személyében két átfedés van a debreceni olimpiai selejtezős négyessel, addig a hollandoknál három játékos is (Loyce Bettonvil, Janis Boonstra, Noortje Driessen), míg Zoë Slagter helyét Julia Jorritsma vette át.

A hollandok két harmadik helyet szereztek eddig. Az elsőt Marseille-ben, ahol össze is csaptunk velük. Akkor a negyeddöntőben 15-12-re maradtak alul a magyar lányok. Julia Jorritsma szerzett 7 pontot azon a délutánon.  A második harmadik helyüket pedig Clermont-Ferrand-ban érték el. Ott a negyeddöntőben a második francia sort győzték le, az elődöntőben pedig Kanadától kaptak ki 21-18-ra. Jó tornájuk volt a hollandoknak, Katherine Plouffe mögött Noortje Driessen jegyezte a második legjobb teljesítmény-indexet múlt héten.

Fotó: FIBA.Basketball

A második ellenfelünk Írország, akik Clermont-Ferrand-ban debütáltak idén a WS-ben. A két francia csapat, a válogatott és a Clermont-Ferrand nevet viselő privát alakulat mellett szerepeltek egy csoportban. A papírformának megfelelően két sima vereséget szenvedtek. Három játékos (Grainne Dwyer, Enya Saoirse Maguire, Lynn Megan Tunnah) maradt és egyet cseréltek: Aine O’Connor helyét Katie Helen Williamson vette át. Feltételezhetően sokat nem mondanak nevek, de Grainne Dwyer-t érdemes kiemelni. A 39 éves játékos 2014 óta benne van az ír 3×3-ban. Az évek alatt játszott Európa-bajnokságon és Európa Játékokon is.

Ha már a kontinentális küzdelmeket említettük, az írek Koszovóban a “kis nemzetek” számára kiírt esélyegyenlőségi Eb-selejtezőn játszottak június elején és a negyeddöntőben kisebb meglepetésre kikaptak Máltától. A mostani csapatukból hárman ott voltak azon a selejtezőn. Még a saját, igencsak szűkös mozgásterük mellett sincs igazán jó nyaruk az íreknek. Fontos lenne ezt kihasználni, hiszen 12 csapatos tornáról van szó. A hármas csoportokból az első két helyezett negyeddöntőt vívhat. Oda pedig Írország legyőzésével jegyet válthatunk.

Emlékeztetőül, a FIBA 3×3 Women’s Series orléans-i állomásán a magyar együttes a C-csoportban kapott helyet, ahol Hollandia és Írország lesz a riválisa. A 12 csapatos tornán a csoportokból az első két helyezett jut a nyolc közé. A mieink keresztága az „A” jelű trió.

FIBA 3×3 Women’s Series – Orléans

A csoportok beosztása:

A-csoport: Kanada, Clermont Ferrand, Izrael
B-csoport: Franciaország, Csehország, Ausztria
C-csoport: Hollandia, Győr, Írország
D-csoport: Lengyelország, Olaszország, Fülöp-szigetek

 

Hirdetés