Hirdetés
Archivum

Final Four ellenfélnézõ: a Besiktas-t fogadja a YDÜ:

:

Hirdetés

Szerdán és csütörtökön rendezik a török élvonal 24. fordulóját. A Sopron Basket Euroliga elõdöntõs ellenfele a Yakin Dogu Universitesi szerdán 18 órától a Besiktas-t fogadja.

Fotó: ydumelekleri.neu.edu.tr

Fotó: ydumelekleri.neu.edu.tr

A hajrájához érkezik a török élvonal alapszakasza, már csak három forduló van hátra. Ebbõl a szempontból most minden meccsnek hatványozott tétje van. A YDÜ sincs könnyû helyzetben, mivel a Hatay gárdájával futnak versenyt az alapszakasz elsõ helyéért. Jelenleg a vesztett pontok tekintetében vezetik a tabellát. Egy váratlan botlás azonban könnyen azt jelentheti, hogy elbukják ezt a kedvezõ pozíciót. A Besiktas pedig az elsõ ötbe kerülésért küzd.

A két csapat õszi bajnokija a YDÜ egyik legnehezebb meccse volt Törökországban a télen. Mindössze 82-68-as gyõzelmet arattak. A Besiktas-nál idén kijött a lépés az igazolásokat tekintve. Shavonte Zellous, Bernice Mosby és Erica Wheeler hármasa óriási stabilitást ad a csapatuknak támadásban.

Zafer Kalaycioglu a YDÜ vezetõedzõje a klub honlapján elmondta, hogy az alapszakaszból hátralévõ meccsek nem csak a táblázaton elfoglalt helyezés miatt fontosak számukra, de az Euroliga Final Four-ra történõ felkészülés miatt is. Fontos információ a YDÜ összeállításával kapcsolatban, hogy a csapathoz visszatért az Egyesült Államokból Kayla McBride. Teljes edzésmunkát végez, igaz arról a klub honlapja nem ad egyértelmû tájékoztatást, hogy a szerdai összecsapáson pályára lép-e.

ÉLÕ VIDEÓ

Hirdetés