Hirdetés
Archivum

Final Four utózöngék:

:

Hirdetés

Nézõcsúcs, parádézó McCarville és élete legnehezebb meccsét játszó Taurasi. Így lehetne röviden összefoglalni az EuroLiga vasárnapi döntõjét. Minden idõk talán legmagasabb színvonalú európai nõi meccsét követõen a fõszereplõek egymást és a közönséget méltatták.

Európában ennyi embert nõi mérkõzés még nem mozgatott meg. 7800-an váltottak jegyet fináléra, ez 2300 nézõvel több, mint az eddigi csúcs melyet az 1995-ös Cantu városában rendezett döntõ tartott.  A szurkolók nem is csalódtak, világszínvonalú produkciót láthattak. A lefújást követõen a zseni, Diana Taurasi például egyenesen élete legnehezebb meccsének titulálta a finálét.

„Ez volt életem legnehezebb és fizikálisan legkimerítõbb meccse. Minden dobásért, minden passz lehetõségért, mint lepattanóért hatalmas küzdelem folyt. Jelen pillanatban nem érzem a lábaimat. Igaz ha érezném, akkor nem hajtottam volna ki magam teljesen. Ezen az estén pedig mindenki apait-anyait beleadott. Azt hiszem ez a gyõzelem a legédesebb, mind közül. Hullámzó évünk van, rengeteg minden történt velünk és bizony a pályán sem könnyû átvészelni ezeket az idõket. Hónapról hónapra javultunk ebben a szezonban, jó érzés volt átélni.”– mondta Taurasi, aki arra a kérdésre nem válaszolt, hogy visszatér-e Moszkvába. Kalmanovics halálát követõen ugyanis bizonytalan a klub jövõje.

A mérkõzés másik hõse a 20 pontig és 13 lepattanóig jutó Janel McCarville volt, aki vasárnap este némileg váratlanul magára vállalta a Szpartak vezetését. „Nem volt rossz. Mindenki tudja Diana Taurasi, Sylvia Fowles, Sue Bird és Ilona Korstin mire képesek. Megpróbáltam önzetlenül játszani és kiszolgálni õket. Amikor megpróbálták õket levédeni, én szabadon maradtam. Ilyenkor nem szabad sokat gondolkozni a dobás elõtt, ráadásul szinte az egész meccsen üresen hagytak védekezésben.” – elemezte teljesítményét McCarville.

Valenciai részrõl Isma Canto vezetõedzõnek a sajtótájékoztatón nem maradt más feladata, mint a gratuláció.

„A Szpartak ma is megmutatta, hogy miért nyerték meg a legutóbbi négy kiírást. Ahhoz, hogy legyõzhessük õket, 100%-ot kellett volna adnunk, de néhány kisebb hibát elkövettünk. A második félidõben mindent beleadtunk, de nem volt elég.” – nyilatkozta az érthetõen csalódott vezetõedzõ.

Hangulatképek a döntõrõl

Hirdetés