Hirdetés
Archivum

Fináléjához érkezik az Európa Kupa:

:

Hirdetés

Csütörtökön kezdõdik Izraelben az Elitzur Ramla és az Arras Pays D’Artois együttese között a második számú európai kupasorozat, az Európa Kupa kétmérkõzéses fináléja. A visszavágót egy hét múlva rendezik Franciaországban.

Olyan döntõhöz érkeztünk, amely mindkét csapat számára várva-várt áttörést hozhat. Míg az egykoron az EuroLigában is szereplõ, sõt 2001-ben pont a Péccsel nyolcaddöntõt játszó izraeli gárda újra bekerülhet a nemzetközi körforgásba, addig az Arras-nak megszülethet az elsõ igazán hangos, nagy sikere.

A rutin az Elitzur Ramla gyõzelmét vetíti elõre. Le’Coe Willingham személyében egy WNBA-bajnok, EuroLiga döntõs játékos adja az izraeli csapat tartását és mellette Tanasha Wright, illetve Shay Doron révén két olyan klasszis szerepel a soraikban, akik bármelyik EuroLiga alakulatban meghatározóak lehetnének.

Azonban az Arras már bizonyította idén, hogy a nagyobb nevek nem riasztják meg õket. A gallok rendesen megjárták a sorsolásnál, a negyeddöntõben a Novoszibirszk, az elõdöntõben a Vologda ellen kellett vitézkedniük és bár mindkét orosz együttesnél ismertebb játékosokat sorolhattunk fel, végül mindkettõn átléptek Bruno Blier tanítványai.
 

Természetesen az Elitzur Ramlának sem volt könnyû útja a fináléba, nekik a Dinamo Moszkva, a Gran Canaria és a címvédõ Sony Athinaikos legyõzése kellett a döntõbe kerüléshez. A címvédõ görög együttes 35 percen át jól játszott, majd végül teljesen összeomlott az izraeli mérkõzésen. Az Arras-nál egybehangzó vélemény, hogy csak akkor lehet esélyük, ha 40 percen át kiegyensúlyozottan játszanak. Nem fér bele náluk olyan hullámzás, mint a Vologda ellen, amikor hazai pályán botrányosan kezdtek és az oroszok már 19 ponttal is vezettek, majd innen sikerült fordítaniuk.

A vologdai visszavágón pedig fordított volt a képlet, ott a franciák parádés második negyeddel 15 pontos elõnyre tettek szert, végül mégis Gomis utolsó másodperces találata kellett a döntõbe jutásukhoz. A gallok azonban nemcsak Johanne Gomis-ban bízhatnak, hanem abban a Pauline Akongában is, aki remek számokat produkál a sorozatban, 17.3 pontot és 7.6 lepattanót átlagol.

Hogy végül sikerül-e olyan eredményt elérnie az Arras-nak, amivel izgalmas lesz a visszavágó, vagy már lényegében egy mérkõzésen eldõl az Európa Kupa sorsa arra csütörtök este választ kapunk. A találkozóról a FIBAEUROPETV.COM élõképes közvetítésben számol be, a lefújás után pedig részletes beszámolóval jelentkezünk itt a wbasket.hu oldalon.

Hirdetés