Hirdetés
Archivum

Finn bravúr Stockholmban:

:

Hirdetés

Az EB selejtezõbeli csoportellenfelünk Finnország Stockholmban lépett pályára a svéd válogatott ellen.  Az együttesek két mérkõzést játszottak, hétfõn és kedden, melyek közül az egyiket kisebb meglepetésre megnyerte Finnország.

Hétfõn a 66-53-as finn sikerrel záruló találkozón a vendégek az utolsó negyedben nyújtott extra teljesítményüknek köszönhetõen szerezték meg a gyõzelmet. Az utolsó 10 percben 25-5-re diadalmaskodtak a leendõ riválisaink. A mérkõzésen a finneknél Tiina Sten (15 pont), Dionne Pounds (13 pont) és Minna Sten (12 pont) bizonyult a legjobbnak. A svédeknél eközben Elisabeth Egnell és Louice Halvarsson remekelt.

A második mérkõzésre elfogyott a finn lendület. A svédek végig vezettek és végül 11 pontos gyõzelmet arattak. Ekkor a finneknél Tiina Sten (13 ponz) és Taru Tuukkanen (10 pont) játszott a leghasznosabban, míg a svédeknél Louice Halvarsson mellett Kadidja Andersson és Elisabeth Egnell vezette a csapatot.

Eredmények

Svédország – Finnország 53-66
Finnország: Tiina Sten 15, Dionne Pounds 13, Minna Sten 12, Taru Tuukkanen 9, Michaela Moua 7, Vilma Kesänen 5, Anette Juvonen, Maiju Pekkarinen, Sanna Helenius, Henna Salomaa, Janika Sundström, Kaisa Valtakari.
Svédország: Elisabeth Egnell 13, Louice Halvarsson 11, Agnes Nordström 6.

Svédország-Finnország 55-46
Finnország: Tiina Sten 13, Taru Tuukkanen 10, Henna Salomaa 7, Anette Juvonen 5, Vilma Kesänen 5, Minna Sten 2, Michaela Moua 2, Dionne Pounds 2, Sanna Helenius, Maiju Pekkarinen, Janika Sundström, Kaisa Valtakari.
Svédország: Kadidja Andersson 15, Elisabeth Egnell 12, Louice Halvarsson 8.