Hirdetés
3x3

Finomhangolások a 3×3-as világbajnoki selejtező-rendszerben:

:

Hirdetés

A FIBA központi döntéshozó szervezete, a Central Board a csütörtöki ülésén a 2022-as női világbajnokság rendezőjének kiléte mellett több intézkedésről is döntött.

A FIBA sajtóközleménye kiemeli, hogy állandó egyeztetésben állnak a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal (NOB) a tokiói olimpiai új időpontjáról, illetve arról, hogy ehhez időzítve megtalálják “a legjobb döntést” a hátralévő hat olimpiai selejtező (két 3×3 és négy férfi 5:5 torna) kapcsán.

A 3×3-as világbajnoki kvalifikációs rendszerben is finomhangolásokat vezettek be. A legfontosabb, hogy a kontinenstornák győztese ezentúl alanyi jogon részvételi jogot nyernek a következő világbajnokságra. A házigazda és a címvédő mellett pedig a további helyeket a világranglista sorrendje alapján töltik fel. Mindössze annyi kitétel lesz, hogy kontinensenként maximum 10 csapat vehet részt.

A kontinenstornák vagy azok kvalifikációs rendszerének beosztása a nemenkénti világranglista alapján történik, amihez ezentúl hozzá fogják számítani nemzetenként a top50 játékos értékeit az egyéni világranglistáról (FIBA 3×3 Individual World Ranking). Ennek alapját a play.fiba3x3.com adatbázisában rögzített értékek adják.

Minden módosítás egyetlen célt szolgál, hogy jobban a valós teljesítményhez és erőviszonyoknak megfelelően alakuljanak a tornák mezőnyei.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés