Hirdetés
Magyarország

Fizikális és erőállapot felméréssel kezdett a ZTE NKK:

:

Fotó: Jóna István / ZTE NKK

Hirdetés

Fizikai és egészségügyi felmérésekkel elkezdte a ZTE NKK a felkészülést az NB I/B Piros csoportjának küzdelmeire. Az első hetet, tulajdonképpen nulladik hétnek is nevezhetjük, ahol elsősorban a lányok erőállapotának felmérése zajlik. Bencze Tamás a csapat sportszakmai managere adott tájékoztatást a jelenleg folyó munkáról a klub honlapján.

Ezen a felvezető, vagy nulladik hét elsősorban a fizikai felmérésekről és az egészségügyi vizsgálatokról szól. A lányok ezt megelőzően kaptak egy kéthetes programot, így kellő erőállapotban érkeztek az immár edzőkkel irányított közös felkészülésre. 

A fizikális edzéseket Adrovicz Béla erőnléti edző vezeti, melyek egyrészt az edzőteremben, másrészt az Ifjúsági és Sportcentrumban zajlanak. Emellett a délutáni tréningeket már a teremben tartják, melyek a másodedző Rózsás Gábor és a vezetőedző Czukor Bence részvételével zajlanak, de alapvetően erőnléti edzőnk irányítja a munkát.

Adrovicz Bélát elmondta a klub honlapján, hogy milyen munkát terveztek erre a felhozó hétre:

Elsősorban az erőfelmérés, az alsó és felsőtest erejének mérése, törzsizomerő mérése, illetve az állóképesség felmérése zajlik. A hét második részében már a fizikális felkészülésre váltunk, ami atlétikai jellegű képzést, illetve a kondicionális felkészülés jelenti. A délutáni edzéseken labdás foglalkozások is szerepelnek, amik inkább technikai jellegűek

A hivatalos felkészülési program augusztus 16-án hétfőn délelőtt kezdődik.

Hirdetés