Hirdetés
Magyarország

Fizikális mérkőzésen verte a Győr a Vasast

Vasas Akadémia – SERCO UNI Győr 49-88 (13-22, 13-17, 15-21, 12-31)

TIPPMIX NŐI NB I. A , 1. forduló
Budapest, Vasas Pasaréti Sportcentrum
Lengyel Ádám József, Sörlei Attila, Gruber Nikolett Lilla (Sarkadi-Nagy Ágnes)

Vasas Akadémia: Taylor 2, Jáhni 2, Plentovich 3, Gelei 6, Salamon 4. Csere: Madár E. 4, Madár K. 2, Tóth 5, Szerencsés 14, Boros 3, Villányi -, Kádár 4.

SERCO UNI Győr: Dubei 9/3, Gyöngyösi 3/3, Anigwe 8, Slocum 5, Bach 9/3. Csere: Küllős -, Goree 18/6, Török 11/3, Dombai 10, Nagy 6, Hegedűs 6, Molnárová 3.

Fotó: Vasas Akadémia

Hirdetés

A 2023/2024-es bajnoki évad első fordulójában a SERCO UNI Győr 88-49-re múlta felül a Vasas Akadémia együttesét.

Az első találat egy perc elteltével született meg. Ekkor Dubei Debóra volt sikeres a Győr oldaláról, melynek köszönhetően a vendégek kerültek lépéselőnybe. Csak úgy tombolt a tömeg a szezon első mérkőzésén, szó szerint megfelezve a Pasaréti Sportcentrumot. Ki a Vasasnak, ki pedig a Győrnek kántálta a ‘Hajrá! Hajrát!’. A szurkolók szellemi lökete előszőr a győrieket érte el, akik Gyöngyösi Janka vezényletével meneteltek tovább, ám a fővárosi gárdát sem kellett félteni. Bár papírforma alapján a mérleg nyele a vendégek felé billent, Milos Pavlovic tanítványai kőkeményen harcoltak, végig ellenfelük sarkában maradva. Az első negyed felét átlépve pedig csupán két pont választotta el a feleket (6-8). A Győr következő támadása során azonban Cyesha Goree maradt üresen, mely dobást végül eredményesen értékesítetett, ez pedig tovább növelte Cziczás Lászlóék előnyét. Ezután kosárra-kosár volt a válasz. Minden egyes győri találatra egy Vasasos pont érkezett válaszul, vagyis a különbség se sokat változott. 12-16-nál Tóth Orsolya betörését láthattuk, aki gól-jó-dobásával ráadásul egy faultot is kiharcolt, ezzel pedig összesen három pontot faragott le csapata hátrányából. A Győr azonban az etap hajrájában is rutinosan tartotta magát, az utolsó kosarat Dombai Réka szerezte, ezzel pedig 13-22-re változott az állás.

Fotó: Vasas Akadémia

A második felvonást a Győr egy 5-0-ás meneteléssel folytatta, mely időkérésre kényszerítette a hazai együttest. A játékot tehát egy rövid taktikai eligazítás szakította félbe, miután a csapatok újult erővel tértek vissza. A pontszerzést Török Ágnes folytatta, majd Kristine Anigwe volt sikeres, ezzel pedig a differencia a húsz ponthoz közelített. A Vasas Akadémia Jáhni Zsófia ziccerével szépített, ami teljességgel feltámasztotta a hazai szurkolótábort. Az Akadémia utánpótlás játékosai minden erejükkel verték a dobot, maximális erőbedobással szurkolva példaképeiknek, akik egy újabb találattal hálálták meg a kitartó bíztatást. S bár az egyenlítés még messzi álomnak tűnt, Milos Pavlovic együttese mindenképp biztatóbb játékot produkált. A következő percekben többször is időkérésre kényszerítették a vendég győrieket, akik viszont még faulttal teli védekezésük ellenére is magabiztosan tartották kialakított előnyüket. Az első félidő végül 28-43-al zárult, vagyis a Győr egészen pontosan 15 pontos előnyt élvezhetett.

Fotó: Vasas Akadémia

A nagyszünet utáni játékrészt fej-fej mellett indították a csapatok. A pontszerzés olyannyira kiélezett volt, hogy majdnem öt teljes perc elteltével 4-4 volt a negyed állása. Míg a Győr oldalán Cyesha Goree szerzett pontokat, addig a Vasasból Savannah Plentovich és Madár Eszter voltak sikeresek. Ez azonban azt jelentette, hogy a felek közti differencia sem sokat változott. A második félidőben azonban nemcsak a pontszerzés vált kiélezettebbé, a csapatok egyre agresszívabbak voltak védekezésben is, amit a játékvezetők maximális koncentráltsággal próbáltak meg kordában tartani. Kisebb hibák azonban még így is becsúsztak, melyeknek viszont súlyos következményei is lettek. Vasas oldalon ugyanis a sportszerűtlen hibák gyűltek, míg a Győrnél sérülés is lett belőle – Destiny Slocumot kellett letámogatni a pályáról. Ebből a kemény játékból azonban mondhatni megint csak a Győr jött ki kedvezőbben, hiszen a harmadik negyed végén, 37-57-nél továbbra is megtartották húsz pontos előnyüket. A negyedik negyedben sokban nem változott a játék képe. Magabiztosan őrizte a Győr az előnyét, mely a 20-30 pont között mozgott, majd a véghajrá előtt megint volt egy nagyobb futása a vendégeknek. Remekül teljesítettek Cziczás László lányai, s az utolsó pillanatokban már gyakorlatilag csak a különbség volt kérdéses. Miután nem lassított a győri gárda, tovább tudta hizlalni az előnyt, és végül a vártnál is magabiztosabban győztek a bajnokság nyitányán.

Fotó: Vasas Akadémia

Hirdetés