Hirdetés
Archivum

Fõállású sztáredzõ a szerb válogatott élén:

:

Hirdetés

A Szerb Kosárlabda Szövetség bejelentette, hogy az 59 esztendõs Miodrag Veskovic lesz a nõi válogatottjuk szövetségi kapitánya. A ’80-as években különbözõ jugoszláv válogatottakkal összesen 7 érmet szerzõ szakembertõl azt várja a szövetség, hogy a 2016-os Rio de Janeiro-ban megrendezésre kerülõ Olimpiára egy ütõképes csapatot építsen. Érdekesség, hogy Veskovic fõállású szövetségi kapitány lesz.

„Komoly problémák vannak a nõi szakágban, ezzel tisztában vagyunk. Eddig ezeken nem sikerült úrrá lennünk, de most van egy tervünk, hogy az alapoktól újjáépítsük az egészet.” – mondta Dragan Kapicic, a szerb szövetség elsõ embere.

Az új mester elsõ nyilatkozatában hangsúlyozta, csak akkor lehet sikeres a nõi szakág, ha következetes szakmai munkát folytatnak és profi menedzsment áll a válogatott mögé.

Eközben kihirdették a szerb válogatott keretét a nyári EB-selejtezõkre.

A szerb válogatott kerete: Bojana Jankovic (Partizan), Dunja Prcic (Partizan), Ivana Jovanovic (Proleter), Jovana Vukoje (Vozdovac), Mina Maksimovic (Vozdovac), Smiljana Ivanovic (Radivoj Korac), Jelena Velinovic (Crvena Zvezda), Aleksandra Cabarkapa (Vojvodina), Maja Skoric (Celarevo), Jefimija Karakasevic (Mladi Krajisnik Banja Luka, Bosznia-Hercegovina), Jelena Maksimovic (Zeljeznicar Sarajevo, Bosznia-Hercegovina) és Nina Bogicevic (Girona, Spanyolország).

Hirdetés