Hirdetés
Archivum

Fõcsoportdöntõben az Atlanta!:

:

Hirdetés

Szombat hajnalban megkezdõdtek a WNBA 2010-es rájátszásában a fõcsoport elõdöntõk második mérkõzései, azaz immár el is dõlhetnek a párharcok. A legutóbbi éjszaka egy mérkõzésre került sor, melyen az egyetlen idegenben diadalmaskodó együttes az Atlanta fogadta a Washingtont. A gyõzelmi kényszerben lévõ fõvárosiak csak egy negyedig tudták izgalmassá tenni a csatát, melyen végül a hazaiak fölényes gyõzelmet arattak.


 

Miután az elsõ találkozón 95-90-re nyert az Atlanta, rögtön felmerült a kérdés, hogy esetleg túl sokat kivett a nagy alapszakaszbeli hajrá a Washingtonból. Ennek ellenére nem lehetett leírni a papíron a kelet legjobbjának számító együttest, mivel az Atlanta csarnoka egyáltalán nem számít bevehetetlennek várnak a WNBA-ben. Az elsõ negyedben úgy is nézett ki, hogy a Mystics visszaszerzi pályaelõnyét, egy jó kezdés után 21-15-re elhúztak a riválisuktól. Ekkor joggal bizakodhattak a Mystics szurkolói, mert támadásban azt a Washingtont láthatták, akiket az alapszakasz végén.

Az elsõ periódus utolsó pontját Armintie Price révén az Atlanta szerezte, így 17-21-rõl mentek pihenni a csapatok. Micsoda pihenõ lehetett ez!? A második negyed elsõ 24 pontját ugyanis a Dream szerezte, így 41-21-re elhúztak a hazaiak. Ezzel az összességében 26-0-s futással el is döntötték a csatát.
 

50-28-ról folytatódott a szünet után a játék, de ez már nem volt igazi játék. A Washington ugyanis teljesen összeomlott. Végül a 21-21 pontig jutó Iziane Castro Marques és Angel McCoughtry parádés teljesítményével és Sancho Lyttle (20 pont, 10 lepattanó) remek palánk alatti munkájának köszönhetõen 101-77-re nyert az Atlanta.

Eredmény

Atlanta Dream – Washington Mystics 101 : 77 (17:21) (33:7) (25:15) (26:34)
Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc végeredménye 2-0, az Atlanta Dream javára.

A WNBA 2010-es rájátszásáról készült mellékletünk ITT érhetõ el.

Hirdetés