Hirdetés
Magyarország

Fokozatosan indulnak újra a PVSK edzései és rendezvényei:

:

Hirdetés

A PVSK hivatalos honlapján foglalták össze a terveket a klub edzéseinek és rendezvényeinek újraindításával kapcsolatban.

A Kormány április 30-án hozott rendelkezéseinek nyomán a PVSK-ban azonnal elindult a munka, hogy a rendezvények és az edzések újraindításának biztonságos feltételeit megteremtsék, és kidolgozzák a folyamatokat amelyekkel a kockázatokat minimalizálva megkezdhetik az edzéseket – olvasható a klub közleményében.

Az edzések újraindításáról szóló utasítások kidolgozásánál egyeztetéseket folytattak a sportvezetőkkel, más egyesületekkel, valamint a PTE részéről felkérték Dr. Jakab Ferenc professzort egy konzultációra. A folyamat eredményeképp az alábbi utasítás szigorú betartásával indulnak újra az edzések és a rendezvények, kiemelve azt, hogy a következő napokban is folyamatosan leszűrik a tapasztalatokat és ezek tanulságait azonnal beépítik a protokollba –  fogalmaz a klub közleménye.

Az alábbi utasítást a PVSK Elnöksége 2020. május 7-i ülésén egyhangúlag elfogadta.

“Elnöki utasítás edzők, sportolók részére

Tisztelt Sportársak!

A Kormány 170/2020. (IV. 30.) Korm. rendelete a sportrendezvényekkel és sportedzésekkel kapcsolatos intézkedése értelmében: Magyarország egész területén sportrendezvény nézők nélkül, zárt körülmények között megtartható, a sportegyesület által szervezett, valamint az amatőr sport, a szabadidős sport és a tömegsport célú edzésen való részvétel megengedett.

A fentiekre tekintettel a PVSK valamennyi szakosztályában az edzések és rendezvények az alábbi utasítások betartásával szabadtéren, a felsőbb korosztályokkal kezdve és fokozatosan haladva a fiatalabb korosztályok felé 2020. május 8-tól megtarthatóak:

Az edzések látogatása önkéntes, a sportoló az edzésen való részvételre nem kötelezhető. A sportolót a későbbiek folyamán nem érheti hátrány azért, mert úgy döntött, hogy a jelenlegi járványügyi helyzetben nem kíván részt venni az edzéseken.
Az edzéseken csak egészséges, tünetmentes sportoló és edző vehet részt. Az edző köteles edzés előtt a sportolókat kikérdezni állapotukról (láz, rosszullét, otthoni beteg van-e stb.) Bármilyen egészségügyi probléma esetén, vagy ha a sportolóval egy háztartásban élő személy 2 héten belül külföldön tartózkodott, az edzés látogatása tilos!
Az edzőknek az edzésen maszk viselése kötelező. Maszk a portán felvehető. Edzést csak 60 év alatti edző tarthat.
Az edzéshelyszíneken az edzések között 30 perc szünetet kell biztosítani.
Beléptetés: bejáratnál ellenőrzés, csak az edzések résztvevői léphetnek a létesítmény területére, szülők, kísérők nem.
Öltözési, zuhanyzási lehetőség nincs, WC használata biztosított. Továbbá lehetőség van cipőcserére és kézfertőtlenítésre, utóbbi használatát fokozottan ellenőrizzük!
Edzéseken résztvevők létszáma csapatonként ill. csoportonként maximum 10 fő lehet.
Edzéseken a 1,5-2 méteres távolságtartásra törekedni kell! Az edzéseken a sportolók közötti fizikai kontaktusokat minimalizálni kell.
A létesítmény területén a különböző korosztályok közötti kapcsolat tilos, a sportoló csak a saját csapatával kerülhet kapcsolatba.
Az edzés végeztével a sportolóknak a létesítményt haladéktalanul el kell hagyniuk. Az edzésre és az edzésről haza vezető utat a lehető legrövidebb úton, más személyekkel a fizikai kapcsolatot kerülve, megfelelő távolságot tartva kell megtenni. A tömegközlekedés használatát kerülni kell!
A sportolóknak és edzőknek felhívjuk a figyelmét a személyes felelősségre! A közösség tagjaként nem csak maguk, hanem társaik egészségéért is felelősek, magatartásukkal mindent meg kell tenniük azért, hogy mások egészségét is megvédjék.
Amennyiben egy edzéseket látogató sportoló környezetében megbetegedés történik, haladéktalanul értesítenie kell edzőjét és az egyesületet, és a továbbiakban a járványügyi protokolloknak megfelelő intézkedéseket kell végrehajtani.
A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének ajánlását tiszteletben tartva a szervezett kosárlabda edzések minden korosztályban legkorábban csak 2020. június elejétől indulnak, csak a szakosztály szempontjait mérlegelve, kéréseire figyelemmel lehetséges korábbi indulás. Várjuk a Magyar Vízilabda Szövetség, a Magyar Judo Szövetség állásfoglalását az edzések technikai bonyolításával kapcsolatban.
Fentiek betartása KÖTELEZŐ!

Pécs, 2020. május 7.

Czerpán István
elnök”

Fotó: PVSK.hu

Hirdetés