Hirdetés
Archivum

Fokozódik a tét az európai topligákban:

:

Hirdetés

Az európai nõi kosárlabda hívei igen mozgalmas hétvége elõtt állnak. A topligákban mindenhol kulcsfontosságú meccsek jönnek.

Oroszországban lezárulhatnak a hétvégén a negyeddöntõ párharcok. Az egyik fél második sikeréig tartó csatározások alkalmával mindhárom élcsapat magabiztosan nyert idegenben, így hazai pályán behúzhatják a második gyõzelmet. Tekintve, hogy a Jekatyerinburgnak és a Kurszknak az Euroliga Final Four, az Orenburgnak pedig az Európa Kupa elõdöntõ szerepel a fókuszban, vélhetõen senki sem akar túlórázni. Törökországra tekintve Krivacevic Tijanáék mérkõzéséhez részletes beharangozót már közöltünk. Az alapszakasz negyedik helyéért zajló versenyfutásban rendkívül fontos meccs vár a Botas-ra. A hétvége további párosításait nézve a Galatasaray – Hatay és a Fenerbahce – Besiktas derbik is érdekesnek ígérkeznek.

Lezárul a bajnoki alapszakasz Olaszországban. Az utolsó fordulót a Reyer Venezia várja a tabella élén. Amennyiben a Fila San Martino di Lupari otthonában nyerni tudnak, akkor minden további számolgatás nélkül megnyerik az alapszakaszt. Vereségük esetén viszont a Schio – a kedvezõ egymás elleni eredménynek köszönhetõen – megelõzheti a velenceieket. A Schio-nak az Empoli otthonában kötelezõ a gyõzelem. A címvédõ a második helynél rosszabb pozícióban nem végezhet. Az utolsó fordulóban a Torinót fogadó Ragusa ugyan még beérheti õket, de az egymás elleni összevetésben a Schio jobban áll.

Spanyolországban a címvédõ Salamanca az IDK Gipuzkoa otthonában erõsítheti meg a múlt héten megszerzett vezetõ pozícióját. A Girona és a Gernika között rangadóra készülnek. Nagy kérdés, hogy a Gironából mennyit vett ki az Európa Kupa elõdöntõje. A Gernika van annyira erõs, hogy a fáradtságukat kihasználhatja. Franciaroszágban a Carolo Basket és a Lyon összecsapása szerepel a címlapokon. Legalább ennyire érdekesnek ígérkezik azonban a Lattes Montpellier és a Basket Landes ütközete. A Bourges és a Tarbes között a tavalyi döntõ párosítása ismétlõdik meg. Igaz, idén nincs egy súlycsoportban a két alakulat.

Szlovákiában a bajnoki elõdöntõk rajtolnak. Az MBK Ruzomberok – SBK Samorin és Pie¹»anské Èajky – YOUNG ANGELS Ko¹ice csatákat korábban nagy terjedelemben vezettük fel. Lengyelországban vasárnap bonyolítják le a Wisla Krakow és a CCC Polkowice klasszikusát. Legalább ekkora meccs várható azonban az Artego Bydgoszcz és a ¦lêza Wroc³aw között. Romániában pedig szombaton zárul a középszakasz. A csúcsrangadón ismét összecsap a Sepsiszentgyörgy és a Szatmárnémeti.

Hirdetés