Hirdetés
Magyarország

Fókuszban az NKA Universitas PEAC válogatott játékosai:

:

Fotó: Gigász Péter / MKOSZ

Hirdetés

Az NKA Universitas PEAC legközelebb február 16-án lép pályára Pécsett, a BKG-PRÍMA NATURA Szigetszentmiklós ellen a Magyar Kupa négybe jutásért. A pécsi együttes válogatott játékosai azonban nem pihennek, Kiss Virág, Wentzel Nóra, Ivana Katanic és Ilina Selcova ugyanis meghívót kapott az Európa-bajnoki selejtezőre készülő nemzeti csapataikhoz.

Ahogy arról Bodnár Péter, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) főtitkára is beszámolt, sorsdöntő napok, hetek állnak a női magyar kosárlabda előtt. Kulcsfontosságú Európa-bajnoki selejtezőt játszik ugyanis a magyar női kosárlabda-válogatott, mely jelenleg 2-2-es mutatóval a C-csoport második helyén áll. Az NKA Universitas PEAC csapatából Kiss Virág és Wentzel Nóra készül Miskolcon az Izland és Románia elleni válogatott mérkőzésekre, akik közül az előbbivel csütörtökön, míg a szomszédos Románia ellen vasárnap lépnek pályára Székely Norbert tanítványai. A szövetségi kapitány munkáját egyben Iványi Dalma, a pécsi együttes másodedzője is segíti.

A PEAC gárdájából Ivana Katanic Szerbia válogatottjába kapott szintén meghívót, mely szerdán Horvátországot fogadja Belgrádban, vasárnap pedig Bulgáriában szerepel. Ezen kívül, Ilina Selcova-t is behívták Észak-macedónia válogatottjába, ám a játékos sérülése miatt kénytelen kihagyni az Európa-bajnoki selejtezőket. Összetartáson vettek részt ezen kívül még a Pécs fiatal játékosai is, Rátkai Eszter az U18-as, míg Laczkó Sára és Kötő Luca az U20-as válogatottal dolgozott néhány napot.

Fotó: Gigász Péter / MKOSZ

Hirdetés