Hirdetés
Magyarország

Földi Attila a miskolci várakozásairól:

:

Hirdetés

A DVTK TV Napos oldal magazinja Földi Attilával, az Aluinvent DVTK új vezetőedzőjével készített egy részletes interjút.

Földi Attila igazi kosaras családból származik. Édesapja, Földi Sándor az akkori DKSK vezetőedzőjeként dolgozott Miskolcon. “Édesanyám és később a húgom is kosarazott. Valahogy azonban úgy tűnt, hogy ez nálam lett a legerősebb. Ezáltal, hogy a Vajdaságban születtem, követtem a jugoszláv kosárlabdát, ami rendkívüli eredményeket ért el. Ez is rátett egy lapáttal és adott volt, hogy a kosárlabda mellett maradok.” – jellemezte a családi köteléket Földi Attila, akit arról is kérdeztek, ha lenne gyermeke, terelné-e a kosárlabda felé.

“Nekem az volna nagyon fontos, hogy ha foglalkozna sporttal. Ez családi vonás mindenhonnan, de hogy kosárlabda vagy más, ezen nem is gondolkoztam és nem is akarok ilyen téren befolyásolni. Az edzősködést viszont nem ajánlom.” – jegyezte. Ha már az edzői szerep szóba került, akkor arra is választ kaptunk, hogy Földi Attila edzené-e fiatalkori önmagát. “Az akkori Földi Attilát nem biztos, hogy annyira szívesen, mint a mostanit. Ahogy idősödtem, nekem is egy kicsit benőtt a fejem lágya. Azt gondolom, ha ma kellene magamat edzenem, akkor hálás játékos lennék és elfogadnám azt, hogy nem olyan feladatokat bíznak rám, amiket akkor szerettem volna mindenáron elvégezni. Ez egy normális dolog a fiataloknál, hogy időről időre változnak és fejlődnek.”

A DVTK kapcsán nagyon fontos, hogy Földi Attila korábban a Vasasnál már dolgozott fiatalokkal. Ennek megfelelően az átalakuló kerettel Miskolcon is megtalálhatja a közös hangot.

A játékosállomány alakulóban van. Nekem nagyon fekszik, hogy egy fiatal csapat lesz sok utánpótláskorú játékossal. Ilyen közegből jöttem és személy szerint én örülök ennek. Valamilyen szinten ismerős lesz a helyzet. Majd meglátjuk, hogy milyen erőt képviselünk valójában.

– mondta a 29 éves szakember, aki saját hozzáállását így mutatta be: “Azt mondanám mindenen felül, hogy szorgalmas vagyok és ambíciózus. Mindent megteszek azért, hogy nyerjen a csapat. Elfogadom a kritikát is, ha úgy érzem, hogy azokból lehet előre lépni és a csapat érdekeit szolgálják. Szeretek és szeretnék győzni minél többet.

Földi Attila beszélt arról, hogy milyen típusú játékosokkal szeret dolgozni.

Frázisként hangzik, de azokkal, akik harcosok. Akik csúnyán mondva, kicsit fejjel mennek a falnak, ha erre van szükség, hogy győzzön a csapat. Azt gondolom, hogy a fiatal játékosok erre alkalmasak. Olyan a mentalitásuk. Ezeket a csapatokat szeretem, akik energikusak, lelkesek. Valamilyen szinten hasonlóak, mint én, hogy a győzelem motiválja őket.

– mondta a szakember, akinek a csapata akár már decemberben felavathatja a klub multifunkciós csarnokát. “A felkészülésben, a mindennapi dolgokban a körülmények segítenek. Motiváló is, hogy szerintem az ország legszebb csarnoka lesz a miénk. Valójában azonban egy csarnok sem a legszebb, ha üres. Ez a csarnok akkor lesz fantasztikus, ha sikerül megtölteni nézőkkel. Ez abszolút a mi felelősségünk és a játékunkkal ki kell ezt harcolni. Akkor igazán nagy dolog lesz, ha ilyen gyönyörű csarnok tele is lesz.”

Bár az erőviszonyokat nehéz felmérni, de Földi Attila harcos, küzdős csapatot ígér.

Mindent meg fogok tenni, hogy a csapat a legjobb eredményt érje el. Ez egy másfajta szezon lesz, mint az eddigiek. Egy teljesen új és fiatal csapat van épülőben. Nem kell megijedni, nagyon harcos csapat leszünk és ezáltal a szurkolóknak egy szerethető csapat leszünk. Én is amikor szurkolóként tekintek egy csapatra, akkor azt szeretem, ha “meghalnak a pályán” és tőlünk ezt meg fogják kapni. 

Hirdetés