Hirdetés
Magyarország

Földi Attila az Aluinvent DVTK új vezetőedzője:

:

Hirdetés

Az Aluinvent DVTK a hivatalos honlapján bejelentette, hogy Földi Attila veszi át a vezetőedzői posztot.

A korábban a Vasas dolgozó érkező fiatal, de már mind NBI/A-csoportos, mind válogatott szinten sok tapasztalattal rendelkező szakvezetővel három éves szerződést kötöttek Miskolcon – olvasható a klub közleményében.

Földi Attila édesapja a neves kosárlabda edző Földi Sándor, aki férfi és női vonalon is a legmagasabb szinten tevékenykedett, volt válogatott edző is, többek között az akkori DKSK trénereként is dolgozott Miskolcon. Attila édesanyja is NBI-es kosárlabdázó volt, így igazi kosárlabda családba született, sőt testvére szintén magyar utánpótlás válogatott és NBI A csoportos kosárlabdázó volt, jelenleg a Szeged KE NBI B-s csapatának a vezetőedzője. Attila játékos pályafutásának nagy részét Szolnokon töltötte, a Szolnoki Olaj utánpótlásában öt évet játszott.

Az edzői munkát Cegléden kezdte, mint utánpótlás edző, később pedig mint az NBI/A-csoportos csapat másodedzője, majd egy évet a Kecskeméti Kosárlabda Akadémián töltött a serdülő és kadet leány csapat vezetőjeként. Karrierje igazán 2017-ben indult be, amikor is az akkor még csak 27 éves edzőnek bizalmat szavazott a Vasas Akadémia és felkérte a női NBI/A csoport vezetésére. Itt három év alatt rengeteg tapasztalatott szerzett, nagyon sok fiatal játékos nevelkedett a keze alatt, akik azóta az NB1/A csoport más együtteseit erősítik. 2015 óta az U18-as 3×3 válogatott rendkívül sikeres szövetségi kapitánya is, irányításával az elmúlt években kétszer Európa Bajnok lett a válogatott, és világbajnoki bronzérmet is szerzett. 2018-ban Cziczás László másodedzőjeként az U20-as kosárlabda válogatottal EB 5. helyet szerzett.

Az új vezetőedző számára a csapat többsége nem lesz ismeretlen, hiszen az évek során dolgozott már együtt Medgyessy Dórával, Kányási Veronikával, Pusztai Petrával és Tóth Frankával is – emeli ki a klub közleménye.

– A mai nappal nagyot léptünk előre csapatépítés szempontjából, hiszen sikerült hosszútávra megállapodni a vezetőedzőnkkel Földi Attilával, aki egy ambiciózus fiatal magyar edző – mondta el Völgyi Péter, az Aluinvent DVTK sportszakmai igazgatója. – Korábban bizonyított már a Vasasnál és most abban bízom, hogy a kialakulóban lévő fiatal gárdánkkal fog komoly sikereket elérni. Örülök neki, hogy ma aláírtuk a szerződést, mi minden erőnkkel azon leszünk, hogy maximálisan segítsük a munkáját. Nagy előny, hogy szerb és angol nyelven is kiválóan beszél, ezért az érkező légiósokkal is könnyebben meg fogja találni a közös hangot.

Nagyon boldog vagyok, ez egy óriási kihívás és lehetőség számomra és bevallom nem sokáig gondolkoztam a döntésemen. Fiatal, de rendkívül tehetséges magyar magja lesz a csapatnak, ezáltal egy lendületes, motivált, a végsőkig küzdő alakulat lesz a miénk a terveim szerint. Úgy gondolom, hogy képes leszek a legjobbat kihozni ebből a fiatal csapatból, hiszen az előző klubomnál is nagy hangsúlyt fektettem az egyéni képességek fejlesztésére is a csapatjáték tökéletesítése mellett. Fontos az is, hogy lehetőséget adjak az Akadémiáról kikerülő tehetségeknek, mivel csak így van esélyük a fejlődésre. Mindent meg fogok tenni, hogy a lehető legjobban szerepeljünk minden színtéren, megfeleljünk szurkolóink és szponzoraink elvárásainak a következő években!

– nyilatkozta Földi Attila, az Aluinvent DVTK újdonsült vezetőedzője a klub honlapján.

Hirdetés