Hirdetés
Magyarország

Földi Attila értékelése a Vasas Akadémia szezonjáról:

:

Hirdetés

A bajnokság lezárásának pillanatában a Vasas Akadémia a tabella 10. helyén állt 6 győzelemmel és 15 vereséggel. A klub hivatalos honlapján Földi Attila vezetőedző értékelte az évadot.

Mi még március 13-án is együtt edzettünk, hiszen úgy készültünk, hogy másnap a Zalaegerszeg ellen játszani fogunk, aztán pénteken este jött a hír, hogy elmarad a meccs. Mindenki tudomásul vette a döntést, és jött egy-két nap teljes bizonytalanság, mi sem tudtuk igazán, mihez kezdjük, vártunk a szövetség keddi döntésére. Az első nagyobb megoldandó feladat a légiósaink hazatérése körül akadt, aztán szerencsére ez is megoldódott. Azóta mindenki otthon van, de eleinte kicsit tanácstalanok voltunk mindannyian. Mostanra már kialakult egy napi rutin, az erőnléti edző segítségével kialakítottunk egy erősítő feladatsort, de labdás feladatokat is, olyanokat, amiket otthon vagy akinek kertes ház áll rendelkezésre, a szabadban el tudnak végezni a játékosok. De elméleti feladatokat is kitaláltunk, hetente egy mérkőzést mindenkinek ajánlunk megnézni, a fiatalabb korosztályok számára pedig kosaras filmeket is gyűjtöttünk, amiből lehet és érdemes tanulni. Mindannyian törjük a fejünket, folyamatosan keressük a megoldásokat erre a helyzetre. Természetes, hogy a lányoknak nagy a mozgásigénye, így nem kell noszogatni, biztatni őket arra, hogy mozogjanak otthon. Vevők a munkára, most is.

nyilatkozta a vasassc.hu portálnak Földi Attila, aki ceglédi otthonában várja a folytatást.

Nyilván ennek anyagi okai is vannak, hasonlóan azokhoz a játékosokhoz, akik nem budapestiek, de ott béreltek lakást, most hazatértek vidékre. Én is próbálom itthon hasznossá tenni magam, sok mérkőzésvideót nézek, ez a legtöbb, amit az ember tehet. Továbbra is járok a TF-re, zajlik a távoktatás a maga módján, mindig vannak feladatok, beadandók. Próbálok egyeztetni az edzőkollégákkal is, olyanokkal, akik otthonosan mozognak a különböző vágó- és scout-programokban, ezekben ugyanis szeretnék egyébként is fejlődni a következő időszakban. Készítettem egy edzéstervet a 3×3-as válogatott számára is, de nyilván nem tudunk semmit arról, hogy összeáll-e erre a nyárra a csapat. Ez még nagy kérdés.

Földi Attila a 2019/2020-as szezonra is visszatekintett:

Az előző évekhez hasonlóan alakult ez a bajnokság is. Mindig azt a célt tűztük ki az utóbbi időben, hogy kerüljünk a legjobb nyolc közé, és bevallhatjuk, hogy ezzel egy kicsit mindig feljebb lőttünk, mint ami elvárható. Michael Jordan mondta azt, ha fel akarsz jutni a 10. emeletre, célozd meg a 15. emeletet, és észre sem fogod venni, hogy ott vagy a tizediken. Nos, ez a szezon is bizonyította, már ha csak a csapatok kereteit és lehetőségeit nézzük, hogy nem feltétlenül mi vagyunk az a társaság, amelyiknek a nyolc között van a helye. Ugyanakkor ahogyan tavaly, idén is apróságokon múlt, hogy nem jutottunk oda, sok, nagyon sok egylabdás meccsünk volt. Nem volt szerencsénk, valamiért mindig az ellenfél javára billent a mérleg. A Csata ellen az utolsó pillanatokban kaptunk ki, Pécsett egy ponttal, a TF-MTK ellen az utolsó percekben, vagy a Cegléd ellen hazai pályán egy utolsó másodperces kosárral – ez volt egyébként a legfájóbb, hiszen ott tényleg magunkat vertük meg. De akadtak szép sikereink is, legyőztük a PEAC-ot, az abszolút más kategóriába tartozó Győrt. Szóval kettős érzések vannak bennünk, hiszen azokat a csapatokat, amelyeknél jobbak vagyunk, megelőztük, és a felettünk állók közül is legyőztünk nálunk erősebbeket, szóval a realitásokat tekintve egy picit még túl is teljesítettünk – függetlenül a korábban említett magasabb célkitűzéstől. Fejlődtek a játékosok, a légiósokat is jól sikerült kiválasztanunk, érezhető az előrelépés, nem beszélve arról, hogy a csapatszellem is nagyon jó volt.

A Vasas 15 vereségéből hét mérkőzés 10 pontos vagy annál kisebb különbséget hozott. Az első három januári összecsapás ráadásul klasszikus egylabdás végjátékban dőlt el.

Mi nagyon egy hullámhosszan vagyunk a játékosokkal, ők ugyanúgy élték meg ezeket a pillanatokat, mint én. Nálunk nem a klasszikus edző-játékos viszony jellemző, nyugodtan mondhatom, hogy baráti kapcsolat van közöttünk, nyilván abból is adódóan, hogy korban közelebb állunk egymáshoz. Talán lehet, hogy éppen ez az, ami miatt nem sikerül néha egy-egy végjáték: egyszerűen annyira akarjuk és annyira közösen akarjuk, hogy lebénulunk a végén. De a játékosok tudják, hogy semmi baj nincs, egyre rutinosabbak, fejlődnek, ezzel együtt van egy kis kesernyés szájíz most is.

idézte fel ezeket a meccseket a szakvezető, aki a jövőről egyelőre nem sokat tudott mondani a klub hivatalos honlapjának.

No, ez az, amire egyelőre nem tudjuk a választ. Általában ilyenkor már lecsengenek a tárgyalások a következő szezonra, nagyjából eldőlnek a dolgok, de most érthetően kivárnak a klubok, nem is tudnak mást csinálni. Áll most az egész rendszer, ha úgy tetszik. Természetesen vannak játékosok, akiknek élő szerződésük van, de vannak olyanok is, akiknek lejárt a szerződése, egyébként nekem is. Egyelőre kevés hír van arról, mire számíthatunk, miből lehet építkezni, most türelemmel és kellő alkalmazkodó-képességgel kell kivárnunk, amíg okosabbak leszünk.

Fotó: Facebook.com/vasaswbasket

Hirdetés