Hirdetés
Magyarország

Földi Attila várakozásai a DVTK Euroliga selejtezője előtt:

:

Hirdetés

Szerdán 15 órától vív Euroliga selejtezőt az Izmit csapatával az Aluinvent DVTK. A továbbjutás egy meccsen dől el. Az összecsapás előtt Földi Attila vezetőedző a boon.hu portálnak nyilatkozott a várakozásairól. Mint ismert, a szakember pozitív koronavírus tesztje miatt nem tarthatott a küldöttséggel.

Mint általában a török csapatokról, az Izmit Belediyesporról is elmondható, hogy fő erejüket a légiósokból nyerik, a külföldi kosarasokra alapoznak, ők a húzóemberek a csapatban. Van két belső posztos emberük, és rajtuk kívül mindenki nagyon jó dobójátékos. Eredményes távoli dobási kísérleteiknek kifejezetten magas a százaléka. Két magas játékosuk is külföldi, a palánk alatt is szépen dolgoznak. Egyikük a litván válogatott Siksniute, aki évek óta nemzetközi kupás csapatokban szerepel, és négy éve Magyarországon is játszott, a PEAC-Pécs csapatában. A másik magas emberük a brazil Dos Santos, aki több idényben szerepelt a világ legjobb bajnokságának számító észak-amerikai női profi ligában, a WNBA-ben, de játszott már a Sopronban is. A mezőnysorban található a montenegrói válogatott Milica Jovanovic, aki sokszor szerepel magas poszton, de kintről rendkívül ponterős, a török csapatban jelenleg az ő pontátlaga a legjobb. De a légiósaik közül mégis az amerikai Wheeler a legmeghatározóbb játékos. Ő a csapat motorja, 1-es és 2-es poszton játszik, atletikus, jól bontó, és jó szervező. Évek óta játszik ő is a WNBA-ben, az előző évadban az Euroligában szerepelt, az orosz Orenburg meghatározó embere volt. A felsoroltak mellett az Izmitnek vannak jó képességű török játékosai is, az irányító Erat, illetve a bedobó, Emirtekin. A légiósok mellett leginkább ők jutnak szóhoz, velük együtt számít erős alakulatnak török riválisunk.

– nyilatkozta a boon.hu portálnak Föld Attila, aki szerint a hazai rendezés miatt a nyomás a törökökön lehet.

Nagyon erős bajnokságban szerepelnek, és az is segítheti őket, hogy hazai pályán játsszák a meccset. Sajnos pont ők kapták meg a rendezési jogot a három pályázó közül, és ez előnyös is lehet rájuk nézvést. De valószínűleg nyomás is van a csapaton, azok után, hogy a klub menedzsmentje jelentős anyagi áldozatok árán szerezte meg nekik a hazai pálya lehetőségét. És lehet, hogy az ő terhüket a saját javunkra tudjuk fordítani. Az biztos, hogy nem verhetetlen a török csapat, Izmitben eddig két bajnokit is elveszítettek, de ahhoz, hogy kiélezett meccset tudjunk játszani ellenük, nálunk egyéni és csapatszinten is jó teljesítmény szükséges.

Fotó: DVTK.eu

Hirdetés