Hirdetés
Magyarország

Fölényes győzelemmel vívta ki a döntőbe jutást a Sopron Basket

Sopron Basket - DVTK 86-52 (28-12, 24-16, 20-15, 14-9)

Elődöntő, 3. mérkőzés
Sopron, Novomatic Aréna
Cziffra Cs., Papp P., Tóth C. (Bodrogváry I.)

Sopron Basket: Williams 14/6, Fegyverneky 4, Határ 13, January 16/6, Brooks 12/3. Csere: Varga A. 5/3, Jovanovic 2, Czukor 13/6, Varga S. 2.

DVTK: Vorpahl 1, Green 12, Aho 2, Jovanovic 9/6, Bernáth 6. Csere: Kányási 8, Kuster 7/3, Kiss 4.

Az egyik fél második sikeréig tartó párharc végeredménye 2-1 a Sopron Basket javára.

Fotó: Márkus Boróka / Sopron Basket

Hirdetés

A bajnoki elődöntő párharc sorsdöntő harmadik mérkőzésén a Sopron Basket 86-52-re győzte le a DVTK-t. Ezzel 2-1-re megnyerte a párharcot bejutott a fináléba.

Határ Bernadett és Cheridene Green kosárváltása vezette fel az összecsapást. Ezt követően Gabby Williams triplájával került előnybe a Sopron és innentől végig dominált a bajnoki címvédő. Az első szakasz felénél Jelena Brooks ziccere után 15-6-nál már 9 pont választotta el a feleket és Völgyi Péter időkérése miatt állt a játék. Kiemelkedő dobóformát mutatott a Sopron, az első negyedben a 15 mezőnykísérletéből 11 sikeres lett. A legnagyobb különbség az első negyedben 16 pont volt. Ezt 26-10-nél és a játékrész végén 28-12-nél jegyezhettük fel. Határ Bernadett 8, Jelena Brooks 7 egységnél járt. A DVTK oldalán a 16 mezőnykísérletéből mindössze 5 bizonyult sikeresnek az első szakaszban. Ebből kettőt Cheridene Green jegyzett. A második negyed elején Kiss Angelika és Kányási Veronika két gyors találattal 28-16-ra felhozta a DVTK-t és ekkor Gáspár Dávid időt is kért.

Fotó: Márkus Boróka / Sopron Basket

A rövid eligazítás után még nagyobb koncentrációval folytatta a Sopron, így 8-2-es futással 36-18-ra léptek el a hazaiak. Gabby Williams lépett fel vezérré, aki egymaga 8 pontot szerzett a második negyedben. A DVTK Milica Jovanovic triplájával még 36-21-re szépített. Innentől azonban a rendkívül pontgazdag félidő utolsó öt percét 16-7-re hozták a hazaiak. A Sopron Basket továbbra is extra dobóformát mutatott. 20 perc után a 30 mezőnykísérletéből 19 volt sikeres, a DVTK-nak pedig 33-ból 12. Szembetűnő volt a 21-11-es lepattanó arány. A harmadik negyed Briann January triplája, majd Jelena Brooks 2+1-es megoldása 58-28-ra módosította az állást másfél perc alatt. A különbség 28-30 pont környékén mozgott. A játék minden elemében riválisa fölé nőtt a Sopron, de a DVTK tartását dicséri, hogy egy-egy jó védekezéssel, távoli dobással igyekezett valamelyest csökkenti a különbséget és ez a negyed a számszerű eredményt tekintve szorosabban is alakult.

Fotó: Magasi Dávid / Sopron Basket

A harmadik etap utolsó két percébe érve Jessica Kuster triplájával 67-41-re szépített a DVTK. A folytatásban azonban ismét növelte előnyét a Sopron. Varga Alíz tripláját és Stefanie Dolson ziccerét is feljegyezhettük hazai részről. A záró etapnak 72-43-ról vágtak neki a csapatok. A játékrész első két percében egyik fél sem talált be. Gabby Williams törte meg a kosárcsendet. Ezt követően Völgyi Péter azonnal időt kért. Sokáig ez egy igencsak pontszegény szakasz volt. Érezni lehetett, hogy mindkét félre nagy feladatok várnak a folytatásban. A Sopron Basket Euroliga Final4-ra készül, míg a DVTK majd a bajnoki bronzéremért küzdhet meg. Az utolsó két perchez érve egy berepülő karóra miatt állt a játék. Miután a folytatódott a mérkőzés, fellazult a védekezés mindkét oldalon. Felváltva estek a kosarak és végül 86-52-re nyert a Sopron.

Hirdetés