Hirdetés
Archivum

Fölényes pécsi gyõzelem:

:

Hirdetés

Kiütéses gyõzelmet aratott a MiZo Pécs 2010 csapata az igen szerény játékerõt képviselõ Lille ellen. A MiZo ezzel a sikerével kihozta a maximumot a várakozásoktól elmaradó alapszakaszából, mivel a Krakkó ellen játszat a nyolcaddöntõben, természetesen idegenben kezdve.

A rájátszásban kedvezõbb pozíció érdekében nagy arányú gyõzelemre volt szüksége a Pécsnek a Lille ellen.

A francia Lille az elmúlt 9 EuroLiga meccsén csak egy-egy negyedben tudta bizonyítani rutinosabb csapatok ellen, hogy fel tudja venni a nemzetközi találkozók ritmusát, így joggal bízhattak egy komoly gyõzelemben a pécsi Lauber Dezsõ Városi Sportcsarnokba kilátogató szurkolók.

A 23 – 9-es vezetést hozó elsõ negyed, sõt gyakorlatilag az egész találkozó a pécsiek tervei szerint alakult. Amikor a szünetben 47 – 18-ra mentek a hazaiak már csak az volt a kérdés, hogy a szakmai stábnak sikerül-e a második félidõre is fenntartania a játékosok motivációját.

Szerencsére sikerült, a harmadik negyed végén 70 – 22, a lefújás pillanatában 94 – 42 állt az eredményjelzõn. A pécsiektõl érdemes kiemelni a 29 pontig jutó Vajda Annát és a 12 pontos Quigley-t, aki elmúlt két mérkõzésen bizonyította, hogy érdemes volt leigazolni.

Az örömjátékot és a lelátón hosszú idõ után újra remek hangulatot hozó találkozót követõen érdemes volt számolgatni. Ezzel az 52 pontos sikerrel nagyon sokat nyertek a pécsiek, hiszen a Bourges Rivas Ecopolis elleni sikerének is köszönhetõen a pécsi lányok a Krakkó együttesével találkoznak. Bár a lengyelek ebben a szezonban már kétszer verték Iványiékat, még midig sokkal „jobb” ellenfélnek számítanak, mint az orosz élcsapatok vagy éppen a Valencia.

Eredmény

MIZO-PÉCS 2010–ESB LILLE MÉTROPOLE (francia) 94–42 (23–9, 24–9, 23–4, 24–20)

Hirdetés