Hirdetés
Archivum

Folytatja menetelését a Jekatyerinburg:

:

Hirdetés

Kedden már a második fordulóval folytatódott az Orosz Bajnokság. A játéknap ezúttal nem tartogatott nagy meglepést, az EuroLigások az Orenburg és a Jekatyerinburg sima gyõzelmeket arattak. A hétfõn Szuperkupát nyerõ Szpartak Moszkva novemberben pótolja a mérkõzését.

A bajnoki címvédõ Jekatyerinburg a Szpartak-ShVSM-Efes Moszkvát fogadta. Gundars Vetra csapatának ezúttal sem forgott veszélyben a gyõzelme. Az elsõ negyed végén 35-18, a félidõben már 61-26 állt az eredményjelzõn. A második félidõben már az uráliak sem erõltették a játékot, a vége 95-47 lett. A Jekatyerinburgból ezúttal is mindegyik nevezett játékos pályára lépett, öten jutottak 10 pont fölé és a sérülésébõl felépült Sandrine Gruda bizonyult a legeredményesebbnek, 16 pontjával.

Az elsõ fordulóban nagy meglepetésre vereséget szenvedõ Orenburg hazai pályán javíthatott a Novoszibirszk ellen. A javítás már egy negyed után sikerült, amikor 28-9-re elléptek Becky Hammonék. A második negyedben ugyan közelebb férkõzött a Novoszibirszk, de a 45-29-es félidõ után is sima hazai gyõzelem született. Az utolsó negyedben már az orenburgi pad is szóhoz jutott, a vége pedig 76-55 lett. Az Orenburgnál ezúttal megcsillantak a világbajnokság sztárjai. Tina Charles 19 pontjával bizonyult a legeredményesebbnek, de a fehérorosz Veramejenka is 12 ponttal és 12 lepattanóval vette ki a részét a sikerbõl és Becky Hammon is 6 pontja mellé kiosztott 8 gólpasszt.

A forduló másik két mérkõzésén a Dinamo Moszkva simán verte a Dinamo Noginszk együttesét, míg a Kurszk a Szentpétervárt gyõzte le. A Szpartak Moszkva- Vologda-Сhevakata összecsapást november 22-én pótolják.

Eredmények

UMMC Jekatyerinburg – Szpartak-ShVSM-Efes Moszkva 95:47
Nagyezsda Orenburg – Dinamo-GUVD Novoszibirszk 76:55
Dinamo Moszkva – Szpartak Noginszk 92:58
Dinamo Kurszk – Szpartak Szentpétervár 69:53

Hirdetés