Hirdetés
Európa

Folytatnák a lett-litván-észt közös ligát

Hirdetés

Az EWBL és a női Adria Liga után egy újabb regionális sorozat terveibe nyerhetünk bepillantást.

A Lett Kosárlabda Szövetség hivatalos honlapján olvashatunk egy részletes összeállítást a lett, litván, észt közös bajnokság (Douglas Baltijas Basketbola līgas) jövőjéről.

A sorozat az utóbbi években sokat fejlődött. 2019-ben a hazánkban is jelen lévő Douglas kozmetikai áruházlánc lett a névadó, melynek érkezésével a gazdasági háttér is tervezhetőbbé vált. Ebben a felfelé ívelő szakaszban csapott le a világjárvány, amely mindent felülírt.

Február utolsó és március első napján ugyan a 2020-as Final Four-t még meg tudták rendezni és ezzel a 2019/2020-as évadot lezárták, de a következő szezon előkészületei megtorpantak.

A lett, a litván és a észt szövetség a közelmúltban kezdte újra az egyeztetéseket. Felmérték a csapatok igényeit és ez alapján kiderül, hogy az érintettek folytatnák a sorozatot.

Bár a lett, a litván és az észt csapatok teljesen más helyet foglalnak el az európai kosárlabdázás térképén és a különböző ranglistákon. A Balti Liga tapasztalata azonban azt mutatja, hogy mindenki profitált az együttműködésből. Továbbra is közösen dolgozva próbáljuk leküzdeni a világjárvány okozta gazdasági válság okozta nehézségeket.

– nyilatkozta a lett szövetség elnöke Raimonds Vējonis.

Az elmúlt évadban öt litván, két lett és egy észt gárda szerepelt a sorozatban. Ahogy arról márciusban részletesen beszámoltunk, a 2020-as döntőben a TTT Riga 107-67-re győzte le a Kaunas Aistes-LSMU együttesét. A bronzmeccsen pedig a Liepeja 71-61 arányban múlta felül a Vilnius-t.

Fotó: TTT Riga