Hirdetés
Magyarország

Folytatni szeretné jó sorozatát a DVTK:

:

Hirdetés

Fotó: dvtk.eu

Egy héten belül már a harmadik hazai mérkőzésén lép pályára a DVTK miskolci együttese. A Tippmix Női NB I. A csoportjának vasárnapi összecsapásán az ELTE-BEAC Újbuda látogat a DVTK Arénába, a találkozó előtt pedig Völgyi Pétert – a csapat vezetőedzőjét – kérdezte a klub, várakozásairól.

Kezdjük a sérültekkel, akiknek sajnos a sora nem rövid. Hogy áll az ő felépülésük?

Mind Leslie Vorpahl, mind Kiss Angi sérülése elsőre rosszabbnak tűnt, mint amilyen a jelenlegi helyzet. Mind a kettőjüknek sokat javult a sérülése, a könnyített edzéseket már elkezdték, de véglegessé a szereplésük csak a szombati tréning tükrében tud válni. Vannak egyéb kisebb nyűgjeink, amiket cipelünk magunkkal, de a jövő héten lesz időnk a kezelésükre.

Szép győzelmi sorozatban van a csapat, ám minden mérkőzésen akad egy-egy pici hullámvölgy. Mi lehet ennek az oka?

A koncentrációnk nem tart ki sajnos még negyven percig, aminek több összetevője is van. A fentebb is taglalt sérülések okán vannak olyan játékosok, akik számukra idegen pozícióban kénytelenek szerepelni. Ez sajnos a tervezést teszi nehézzé,  az aktuális edzésmunkát és a mérkőzéseken a rotációnkat ennek kell alárendelnünk. Például Keyona Hayes hol hármas, hol ötös poszton kap szerepet, pedig neki a négyes fekszik leginkább, de említhetnénk az irányító szerepet, amit jelenleg Kányási Verának és Aho Ninának kell megoldania, ám így az elsődleges védőfeladataik mellett támadásban is extrát kell nyújtaniuk, ami mentálisan és fizikálisan is borzasztó fárasztó tud lenni.

A PEAC elleni rangadó ráadásul nem volt egyszerű évkezdet.

Igen, egy rendkívül fizikális, nehéz mérkőzést játszottunk velük, amit szerencsére a tervezett különbséggel  sikerült megnyernünk. Ezután jött a Cegléd elleni találkozó, ami „hamar eldőlt”, talán ezért is hagyott alább a koncentrációnk a második félidőre.

A Cegléd ellen jóval több lehetőséget kaptak a fiatalok. Mennyire vagy elégedett az általuk mutatott játékkal?

Jelenleg nekik a saját bajnokságaikban kell bizonyítaniuk, az NB I/B és a junior pontvadászat az ő terepük. A felnőtt csapat edzésmunkáját nagyszerűen kiegészítik, de például a Cegléd ellen Bacsó Zsófi a dobott extra kosaraival megmutatta, lehet ilyenkor rájuk számítani. Annak, aki hatékonyan tudja segíteni a csapat munkáját, elsősorban a védekezését, annak szívesen szavazok bizalmat a jövőben.

Hétvégén van miért visszavágni a BEAC-nak…

Ha a négy között szeretnénk végezni az alapszakasz végeztével, minden győzelemre szükségünk van, különösen hazai pályán. Az idei BEAC szépen összeállt, nyugodtan játszanak, képesek meglepetés eredményeket produkálni. A Budapesten elszenvedett vereségért szeretnénk visszavágni, lelkes szurkolóink segítségével folytatni a még tavaly megkezdett jó sorozatunkat.

Forrás: dvtk.eu

Hirdetés