Hirdetés
Európa

Folytatódik a kontinens idei legkiélezettebb versenyfutása:

:

Hirdetés

Sorsdöntő harmadik meccsre kerül sor a spanyol bajnoki döntőben. A Perfumerías Avenida Salamanca a vasárnapi második találkozón 76-74-es győzelmet aratott Valenciában és ezzel 1-1-re módosította az egyik fél második sikeréig tartó párharc állását. A felek idei negyedik mérkőzése is úgy zárult, hogy két pontnál nagyobb különbség nem alakult ki.

Úgy dobták fel a labdát, hogy a két csapat idei addigi három találkozója hosszabbításba torkollott. A finálé első felvonása alkalmával a Valencia 67-64-re nyert Salamancában, így hazai pályán a bajnoki cím megszerzésért játszhattak. Az első negyedben lépéselőnybe került a házigazda és 10 perc után 23-18-ra vezettek a hazaiak. A félidőre azonban nem csak ledolgozta hátrányát a Salamanca, de hárompontos előnyt épített fel.

A 42-39-ről induló harmadik negyedben megduplázta az előnyét a Salamanca. A játékrész utolsó három percében azonban 56-50 után egyenlített a Valencia. 30 perc után 56-56 állt az eredményjelzőn. A záró szakaszban ismét ellépett 65-60-ra a Salamanca, de innen 66-65-re fordított a Valencia. Óriási izgalamakat tartogató végjátékra volt kilátás.

Másfél perc volt hátra, amikor 67-67 után Nikolina Milic duplájával és Katie Lou Samuelson triplájával 72-67-es előnyre tett szert Roberto Inigiuez együttese. Ezt pedig a hajrában már őrizte a vendég gárda. A 76-74-es végeredményt 11 másodperccel a vége előtt Queralt Casas triplája alakította ki. A Salamanca legeredményesebbje a 18 pontos Katie Lou Samuelson lett, míg a Valenciánál Raquel Carrera jutott 14 egységig.

A sorsdöntő harmadik mérkőzést csütörtökön rendezik Salamancában.

Hirdetés