Hirdetés
Archivum

Folytatódik a soproni MKB Aréna fejlesztése:

:

Hirdetés

A kisalfold.hu tájékoztatása szerint elkészült a soproni MKB Aréna fejlesztésének elsõ üteme, mely során a húsz éve húzódó végleges használatbavételi engedélyéhez szükséges fejlesztéseket végezték el.

Az összesen 550 millió forintos fejlesztés elsõ ütemében a menekülési útvonalak, tûzszakaszok biztosítása és a füstelszívó kiépítése történt meg. Elkészült az újonnan épülõ rész kiviteli terve és ezzel megkezdõdhet a A Soproni Darazsak Akadémiai Oktatóközpont létesítése – írja a lap.

„A küzdõtéren ajtókat nyitottunk az Ikva patak felé, ebbe az irányba történik ugyanis a késõbbiekben az épület bõvítése, remélhetõleg már tavasszal. A beruházással kapcsolatos legfrissebb hír, hogy a napokban elkészült az újonnan épülõ rész kiviteli terve. A beruházás révén javulnak a körülményeink és nemzetközi szabványoknak megfelelõ kosárpálya épül. A terv olyan lehetõséget is tartalmaz, hogy a terem mobil falak elbontásával 3500 férõhelyes rendezvénycsarnokká alakítható. Ilyen esemény lesz többek között a 2015-ös felnõtt nõi kosárlabda Európa-bajnokság. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy a fejlesztés alapvetõen nem a nagyrendezvényeket, hanem az utánpótlás-nevelést szolgálja. A Soproni Darazsak Akadémiai Oktatóközpont létesítésére nyújtottuk be a pályázatunkat, és köszönhetõen a jelentõs önkormányzati támogatásnak, reményeim szerint ezt sikerül is megvalósítanunk. Ez lesz az ország elsõ nõi kosárlabda-akadémiai központja, amely az amerikai egyetemekhez hasonlóan a minõségi játékosképzést tekinti céljának.” – idézi Török Zoltán ügyvezetõ szavait a kisalfold.hu.

Hirdetés