Hirdetés
Európa

Folytatódik az Európa Kupa rájátszásának első fordulója:

:

Hirdetés

Három hét szünet után folytatódik az Európa Kupa rájátszásának első fordulója. Az Aluinvent DVTK csütörtökön 18 órától lép pályára az Olympiacos otthonában. Azt a találkozót a későbbiekben részletesen is felvezetjük, de most tekintsünk ki röviden a másik hét párharcra.

Szokatlan, hogy egy rájátszás kört három hét szünet vág ketté. Ez azonban még mindig barátságosabb lebonyolítás, mint amikor tavaly január első napjaiban kezdődtek a csatározások. Időrendben haladva szerdán egy találkozóra kerül sor, ezen a CCC Polkowice fogadja a Botas-t. A lengyelek Törökországban 25 ponttal is vezettek. Végül 75-56-os győzelmet értek el, de ez a 19 pont is várhatóan bőven elég lesz a meggyengült Botas ellen.

Csütörtökön a DVTK mérkőzése mellett érdemes lesz figyelni a Tsmoki Minszk – Lointek Gernika párharcot, melynek győztese az Atomerőmű KSC Szekszárddal mérkőzik. A jó erőkből álló baszk gárda 57-52-es sikert aratott a fehérorosz fővárosban, de a Minszk egy jó szerkezetű, válogatott játékosokkal, ponterős amerikai légiósokkal rendelkező alakulat. Ez az 5 pont nem életbiztosítás.

Szintén szoros csatát ígér a Krasznojarszk és a Gorzow mérkőzése, ahol mindössze egyetlen ponttal 67-66-ra nyertek a lengyelek hazai pályán. Két hasonló képességű gárdát láthatunk. Bánhatják az oroszok, hogy engedték kicsúszni a kezükből a 9 pontos előnyüket. A Rochee Vendee és a Besiktas csatája szintén megjósolhatatlan. Talán színvonalában az első kör legjobb meccse volt, amikor a franciák 83-79-re nyertek a Besiktas csarnokában. Volt, hogy a törökök mentek 9 ponttal, volt, hogy a gallok 12-vel.

Természetesen akadnak olyan párosítások, ahol egyértelműen meghatározható a favorit. Kedvező pozícióban van a Szpartak Moszva, akik 17 ponttal nyertek a svájci Fribourg otthonában. A hét legnagyobb meglepetése lenne egy 18 pontos svájci siker Oroszországban. Még akkor is igaz ez, ha a Szpartak Moszkva fiataljai is tudnak hullámzóak lenni. Az Artego Bydgoszcz 9 pontos sepsiszentgyörgyi sikere is egyértelműnek tűnik. Főleg a játék képe alapján, hiszen a lengyelek szerkezetben, rotációs lehetőségekben előrébb járnak. A Cadi La Seu eközben nagy reményekkel utazhat Belgiumba a Basket Hema SKW otthonába az első meccsen aratott 59-46-os győzelme után.

Az első mérkőzések eredményei

AZS AJP Gorzów – Enisey Krasznojarszk  67-66
Aluinvent DVTK – Olympiacos 59-54
Elfic Fribourg – Szpartak Moszkva Vidnoje 72-89
Cadi La Seu AE Sedis Bàsquet – Basket Hema SKW 59-46
Tsmoki Minszk – Gernika Bizkaia 52-57
Botaş Ankara – CCC Polkowice 56-75
ACS Sepsi SIC – Artego Bydgoszcz 61-70
Beşiktaş – Roche Vendee Basket Club 79-83

A visszavágók menetrendje

Január 8., szerda
19:00 CCC Polkowice – Botaş Ankara

Január 9., csütörtök
13:30 Enisey Krasnojarszk BC – AZS AJP Gorzów
16:00 Szpartak Moszkva Vidnoje – Elfic Fribourg
18:00 Olympiacos – Aluinvent DVTK
18:00 Artego Bydgoszcz – ACS Sepsi SIC
20:00 Roche Vendee Basket Club – Beşiktaş
20:00 Gernika Bizkaia – Tsmoki Minszk
20:30 Basket Hema SKW – Cadi La Seu AE Sedis Bàsquet

Hirdetés