Hirdetés
USA

Folytatódik az NBA dobóversenye:

:

Hirdetés

Csütörtökről péntekre virradóra kerül adásba a jótékonysági NBA H-O-R-S-E Challenge dobóverseny két elődöntője és a finálé.

A párosításokat nézve Allie Quigley ellenfele Zach Levine lesz, míg a másik ágon Chauncey Billups és Mike Conley méri össze a tudását.

A vasárnapi esemény vegyes megítélésű volt. Egyik oldalról a jótékonysági aspektust és az élő kosárlabdát helyettesítő tartalmat a többség értékelte. Ugyanakkor a videóhívások rossz minősége sok bírálatot kapott. Több női kosaras portál pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy a dobóverseny rávilágított azokra a drasztikus anyagi különbségekre, amik a női és a férfi szakág képviselői között mutatkoznak. Utalva arra, hogy az új kollektív-szerződéssel megindult egy nagyon erős bérkorrekciós folyamat.

A televíziós nézettséget tekintve is közepes siker volt a verseny. Az ESPN műsorán az első adást 686000 néző követte. Összehasonlításképpen ugyanazon a napon, tehát vasárnap egy 2019-es golf ismétlést, Tiger Woods emlékezetes győzelmét a The Masters-ről 2,9 millió néző látta. Az NBA részéről az egyik alelnök Paul Benedict felelt az eseményért, aki a SportBusiness-nek nyilatkozott. Elmondta, hogy a műszaki korlátok miatt az előre rögzített formátum mellett maradtak, de a ZOOM technológiával azt nyitva hagyták, hogy a játékosok egymás között kommunikáljanak. Az lett volna a cél, hogy interakció alakuljon ki, ez magával hozza a versenyszellemet és közben a szurkolók olyan oldalról ismerjék meg a játékosokat, amelyről eddig nem. Ez többé-kevésbé megtörtént.

Allie Quigley a High Post Hoops egyik podcastjének volt a vendége és hangsúlyozta, hogy nem az eredmény számít. A jótékonyság mellett az a fontos, hogy egy ilyen eseményen már a női szakágra is számítanak. Ráadásul nagyon sok olyan visszajelzést kapott, hogy az iskolai kényszerszünetben otthon maradt kislányok követték a versenyt. A közösségi felületeken is igen népszerűek voltak a felvételek. Fontos ilyenkor is, hogy az iskolás korú lányok körében, ahol az USA-ben női kosárban a legnagyobb a lemorzsolódás, tudják népszerűsíteni a játékot. Akár azzal az üzenettel is, hogy egy női játékos ugyanúgy oda kerülhet egy ilyen dobóversenyre és még Chris Paul-t is legyőzheti.

Hirdetés