Hirdetés
Magyarország

Folytatódnak a Tippmix Női NBI.A elődöntői:

:

Hirdetés

A Tippmix Női NBI.A szombati elődöntőjében a DVTK a Sopronnal, a Győr a Szekszárddal szemben került előnybe. Az alábbiakban a második mérkőzés előtti edzői nyilatkozatok olvashatók.

TARR KSC Szekszárd – SERCO UNI Győr / Szekszárdi Szabadidőközpont

Djokics Zseljko (vezetőedző, TARR KSC Szekszárd): “1:0 a győriek javára úgy, hogy az első találkozón idegenben három negyedet mi nyertünk. A meccs előtt majd’ három hétig szünetelt a bajnokság, így remélem, a szombati találkozó alatt sikerült ismét felvenni a bajnoki ritmust és visszatérni a formánkhoz. Hiszem, hogy a saját csarnokunkban, a saját közönség előtt sikerülhet megverni ezt a nagyon erős Uni Győrt. Sajnos 34 pontot sikerült kapni tőlük a harmadik negyedben – ezt ki kell elemezzünk, mert ezt nem engedhetjük meg senki ellen sem magunknak. Ha a győri első félidőben mutatott játékunkat tudjuk hozni 40 percen át, akkor bizakodóak lehetünk; ehhez elengedhetetlen lesz csapatként működni védekezésben és támadásban egyaránt. Türelmesnek kell lennünk a helyzetfelismerésekkel, és a nyitott dobásokat, helyzeteket muszáj lesz értékesíteni – szinte biztos vagyok benne, hogy nem tudunk még egyszer ilyen rossz dobóformát kifogni. Ez egy nagyon fontos meccs, de szeretném, ha a játékosaim kiélveznék a meccs minden pillanatát, hiszen a döntőbe jutásért küzdünk egy nagyon erős bajnokság végén. Ezért is szeretném hívni ismét a szurkolóinkat, hiszen amikor együtt él a közönség a játékkal, játékosokkal, az mindig nagy segítség számunkra; valamint a szezonban kevés hazai mérkőzés van hátra, ezért ezt most semmiképp sem érdemes kihagyni!”

Fűzy-Antolovics Adél (vezetőedző, SERCO UNI Győr): “Talán nem fog annyi zónavédekezést használni a Szekszárd, mert egészen jó százalékkal dobunk kintről, de ezt nem lehet biztosra mondani. Szeretnénk a saját ritmusunkban, gyors kosárlabdát játszani. Célunk, hogy most is minél több támadást tudjunk indítani. Ilyen rövid időn belül nehéz bármin is változtatni, és sokszor nem is érdemes, maximumot nyújtva kell pályára lépnünk.”

A győri másodedző elődöntő első mérkőzéséről szóló hosszabb értékelése IDE KATTINTVA OLVASHATÓ.

Sopron Basket – DVTK Hun-Therm / Novomatic Aréna

Laczka Miklós (másodedző, Sopron Basket): “Szombaton egyénileg mutatkoztak biztató jelek, ahogy csapatszinten is néhány jó periódus, de a második mérkőzésen ennél sokkal többre lesz szükség. A szünet előtt tapasztalt lendület és mentális erő veszett el egy kicsit. Látjuk és tudjuk az elmúlt időszak alapján, hogy sokan képesek ebben a csapatból előrébb lépni és úgy játszani, ahogy tettük például a kupán is. Kedden erre törekszünk.”

A soproni másodedző előző találkozóról szóló hosszabb értékelése és várakozása ITT OLVASHATÓ.

Völgyi Péter(vezetőedző, DVTK Hun-Therm): “Ugyanolyan agresszíven kell játszanunk, mint szombaton, a kemény védekezésünk volt az alapja a gyors indításos kosarainknak. A Sopron zónája ellen tudunk jobban, higgadtabban és türelmesebben is játszani annál, mint ahogyan szombaton tettük. A Sopron bizonyára fog változtatni a szombati meccsen látottakhoz képest, mint ahogy mi is. Bízom benne, hogy olyan játékot tudunk majd játszani, amivel le tudjuk zárni az elődöntőt. Brooks semlegesítése az első meccsen jól sikerült, ez az egész csapat érdeme. Egész évben azért dolgoztunk, hogy bejussunk a döntőbe. Ha megint jó százalékkal dobjuk majd a külső dobásainkat, ez könnyebben sikerülhet, ha nem így lesz, akkor jobban kell védekeznünk és több betörést elvállalnunk.”

Hirdetés