Hirdetés
Archivum

Folytatódnak az ANB küzdelmei:

:

Hirdetés

A kisebb év végi szünet után a hétvégén az ANB küzdelmei is folytatódnak. Nézzük, hogy hol tartanak a 2018-as esztendõ elsõ játéknapja elõtt a második vonal küzdelmei.

A csapatok a sorsolásuktól és az idõbeosztásuktól függõen hét és kilenc lejátszott mérkõzésnél tartanak a sorozatban. Ennek megfelelõen már kezdenek kirajzolódni az erõviszonyok. Nézzük a lebonyolítást: a csoportok 1-3. helyezettjei mérkõznek a rájátszásban 1-9. pozícióért. A csoportok 4-6. helyezettjei a 10-18. pozícióért küzdenek a rájátszásban. A többi gárda pedig a 19-26. helyezésért verseng majd tavasszal.

A Piros csoportban a Csata DSE veretlenül áll az élen, míg mögöttük az elmúlt évad ezüstérmese a TFSE található 8/1-es mutatóval. A két kiemelkedõ alakulatot két 5 gyõzelemmel álló együttes, a DEAC DSI és Nyíregyházi Kosársuli követi. Itt még óriási csata várható a legjobb három közé kerülésért, melybe még a Kecskemét és a Kiss Lenke KS is beleszólhat nagy hajrával.

A Fehér csoportban is találunk veretlen együttest. Az Ajka eddig mind a hét találkozóját követõen gyõztesen hagyhatta el a pályát, így vezeti csoportját. Mögöttük a címvédõ BEAC-Újbuda is igen kedvezõ helyzetbõl 5/2-es mutatóval várja a folytatást. A 3-5. hely között pedig a Tatabánya, a Gyõr és a Szombathely található 4/3-as mutatóval. Ebben a csoportban apróságok dönthetnek a végsõ helyezésekrõl.

A Zöld csoportban a Vasas Akadémia és a Szeged magabiztosan menetel, mindkét csapat mindössze egy vereséget könyvelhetett el eddig. A PINKK is stabilan hozta a meccseit, amikor nem volt ütközése az élvonalbeli versenynaptárral. Ennek megfelelõen a 7/2-es mutatóját szintén kell emelni. Ebben a csoportban az élmezõnnyel a BKG DSE tartja még a lépést, de az üldözõboly már nagyobb hátrányban van.

A csoportok állása

Piros csoport

Fehér csoport

Zöld csoport

Hirdetés