Hirdetés
Európa

Folytatódnak az Euroliga küzdelmei – Valencia lesz a DVTK ellenfele:

:

Hirdetés

November 22-én egy kisebb szünet után újra pályára lép a DVTK Hun-Term csapata az Euroligában. Hazai pályán fogadják a Valencia Basket Club együttesét.

Az Euroliga hatodik fordulójához érkezve már minden csapat bemutatkozott, így teljes körképet láthattunk, hogy milyen játékosok alkotják az idei bajnokságot. A Valencia-nál is volt mozgás a keretet illetően, mivel 4 sportoló távozott a 2023/24-es szezon kezdete előtt: Angela Salvadores, Laia Lamana, Lauren Cox, Cierra Burdick. Talán nem meglepő senkinek, hogy a légiósokat nehéz akár egy évnél tovább leszerződtetni. Ritka eset az, amikor mind a két fél elégedett és egy hosszabb megállapodást kötnek. A klub a spanyol magot sikeresen megtartotta, gondolok itt például a klasszis Alba Torrens, a Sopronban is megfordult Queralt Casas vagy a fiatal Raquel Carrera személyére. A játékosok továbbra is Ruben Burgos vezetőedző keze alatt dolgoznak.

Az érkezőknek sem ismeretlen a spanyol bajnokság, hiszen Merritt Hempe és Nadia Fingall is bemutatkozott már a korábbi években. Talán a legnagyobb igazolásnak Bec Allen számít, akit a Fiba is kiemelt, mint kulcsembert. Sajnos az ausztrál játékos a tavalyi szezonban nem lépett pályára sérülés miatt, így nagy visszatérője lehet a csapatnak. A rutin mellett a fiatalságot képviseli Claudia Contell és Alicia Florez igazolása, akik az utánpótlás válogatott tagjaként bontogatják szárnyaikat.

Fotó: fiba.basketball

A tavalyi spanyol bajnokság győztese is az Euroliga A csoportjában szerepel a miskolci csapat mellett. A DVTK a tabella második helyén áll veretlenül holt versenyben a Fenerbahce gárdájával. A Valencia a negyedik, 3 nyert és 2 elvesztett mérkőzéssel. A spanyol klub Casademont Zaragoza ellen 59-47-re, a Fenerbahce Alagoz Holding ellen 96-66 arányban szenvedett vereséget. Nagyobb következtetéseket korai lenne levonni, de talán az kijelenthető, hogy ezzel a teljesítménnyel idén a középmezőnyhöz sorolhatóak. 5 találkozót követően a Valencia legjobbjának Alba Torrens nevezhető, aki 10 pontot átlagol. Őt követi a sokrétűen játszó Marie Guelich, aki 9.2 pontot dobott és több, mint 7 lepattanót gyűjtött meccsenként.

A spanyol bajnokságban is a negyedik helyen állnak Ruben Burgos tanítványai. Az utolsó 5 mérkőzésből itt is 2-őt elveszített a csapat, míg a DVTK egy 5-0-ás veretlenségi sorozatot tart a magyar bajnokságban is egyaránt. A sportolók eredményességét nagyban befolyásolja a pszichológia, így a mentális előny a miskolci lányoknál van, hiszen kiválóan teljesítenek az elmúlt időszakban. Azonban a spanyolok előnyére válhat a harciasságuk és a győzni akarás, mivel a spanyol ligában egy kisebb szünetet követően szenvedtek vereséget az Euroliga B csoportjában szereplő Salamanca (Perfumerías Avenida) játékosaitól.

A magyar és a spanyol együttest a Fiba.basketball honlapja hasonlította össze a találkozó előtt. Az eddigi mérkőzések statisztikáiból több információt is megtudhatunk. A DVTK dobószázalékban és lepattanókban is jobban teljesít, azonban a Valencia kispadjáról sokkal több pont érkezik, egészen pontosan 29.4. Miskolci oldalról ez jóval kevesebb, átlagosan 16.9 pont. Vannak mutatók, amiben a hazai csapat kiemelkedőbb, van olyan, amiben a vendégek. Pont emiatt számíthatnak a nézők egy izgalmas mérkőzésre, hiszen nagy különbség nincs a két klub között.

A mérkőzést november 22-én 18:00 órától az alábbi linkre kattintva követhetik az érdeklődők.

Hirdetés