Hirdetés
Európa

Folytatódnak az Euroliga negyeddöntői:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Kedden és szerdán folytatódnak az Euroliga negyeddöntői. A Sopron Basket és a Fenerbahce Safiport már biztosította a helyét a legjobb négy között. Ezúttal az USK Praha és a Famila Schio, illetve a Salamanca és a Girona párharcában jön a második felvonás.

Kezdjük az USK Praha és a Famila Schio párharcával, ahol az első mérkőzésen a cseh fővárosban 72-70-re nyert a házigazda. Az előzetesen vártnál szorosabb volt az a csata. Egy ilyen téttel bíró összecsapáson ismét megmutatkoztak a prágaiak szűkös rotációjának – mindössze hat játékos lépett pályára – korlátai. Ezzel együtt azt is láthattuk, hogy a Schio rutinja olyan klasszisokkal, mint Sandrine Gruda vagy Kim Mestdagh rengeteget ér. Diamond DeShields nélkül is reális győzelmi esélyeik mutatkoztak az olaszoknak. Az amerikai légiós játéka nem kizárt kedden, ami tovább növeli a Schio esélyeit az egyenlítésre.

Nem szabad elfelejteni, hogy december közepe óta az olasz gárda mindössze háromszor kapott ki, jó formában, önbizalommal telve játszanak. Az első meccsen kiválóan szedték a lepattanókat, volt nyolc triplájuk és a korábban kiemeltek mellé Kitija Laksa, illetve Jasmine Keys is fellépett támadásban. Az USK Praha együttesében Brionna Jones és Teja Oblak 40 percet töltött a pályán, míg Alyssa Thomas 38 perc felett. Hiába volt kétszer annyi szerzett labdája a cseh alakulatnak, mint a riválisának (10-5) és értek el 18 pontot gyorsindításból, ha alig jutottak támadólepattanókhoz, illetve eladtak ők is 13 labdát. Kulcsfontosságú lehet az USK Prahának, hogy ne húzza három mérkőzésre a párharcot, mert az már végképp nem lenne életbiztosítás számukra. Hétvégén az SBŠ Ostravát 119-56-ra kiütötték, akkor Voráčková 24, Hanušová 20 pontot ért el. Alena Hanušová a Schio ellen nem játszott. Azt is érdekes figyelni, hogy lesz-e, aki fellép, esetleg még tud perceket vállalni.

Fotó: FIBA.Basketball

A Salamanca 77-63-ra verte a Gironát. Az első mérkőzést megelőzően a csapatbemutatónkban még azt találgattuk, hogy a Salamanca milyen felállásban lép pályára. Kahleah Copper már ott volt társaival. A 16 mezőnykísérletéből mindössze 4 lett sikeres. Csapatszinten viszont kiválóan támadott a Salamanca. Négyen is 10 pont fölé jutottak. Sokat vállalt a hazai mag (Leonor Rodriguez, Maite Cazorla, Silvia Dominguez), ami kulcskérdés az eredményességükben. Mindössze 9 eladott labdája volt a Salamancának és bár a palánk alatt Katie Lou Samuelson hiányában nem olyan hatékonyak, de ezt tudták ellensúlyozni a pontos játékukkal.

A Gironának akár nagyobb is reményei lehettek előzetesen, amikor érkeztek a hírek a Salamanca nehézségeiről. Ismét bebizonyították, hogy a mély keretük jól forgatható. Mind a 10 pályára lépő játékos pontot szerzett. Ugyanakkor rengeteg hibával játszottak. A 19 eladott labda, a 2/19-es triplamutató egy Euroliga negyeddöntőn nem fér bele. Óriási kérdés lesz, hogy a hagyományosan erős hazai pályájukon tudnak-e pontosabbak lenni. Ez a párharc számunkra abból a szempontból kiemeltebb, hogy ennek a továbbjutója lesz a Sopron Basket ellenfele az elődöntőben.

Menetrend – Euroliga negyeddöntő, 2. mérkőzések

Március 15., kedd

19:30 Famila Schio – USK Praha

Március 16., szerda

20:00 Spar Girona – Perfumerias Avenida

Hirdetés