Hirdetés
Archivum

Folytatódott az Universiade válogatott felkészülése:

:

Hirdetés

Hétfõn Sopronban folytatódott a magyar válogatott felkészülése a július 3-án kezdõdõ Universiade nõi kosárlabda tornájára.

Ahogy arról nagy terjedelemben beszámoltunk, május közepén tartott egyhetes összetartást az Universiade válogatott. Ezt követõen a játékosok egyéni edzésterv szerint dolgoztak, hogy a felkészülés hajrájában Sopronban már megfelelõ formába lendülve folytatódhasson a munka.

A keret tagjai jelezték a stábnak, hogy az összetartás hétfõi kezdete elõtt saját szervezésben szükség lenne egy közös csapatépítõ programra. Akinek belefért az idejébe, a hétfõn vizsgázók kivételével mindenki meg tudta oldani, tehát már vasárnap Körmenden csatlakozott a nemzeti csapathoz. Itt egy bográcsozással egybekötött kenutúrát tartottak. Az alábbi felvétel ezen a túrán készült. Hétfõn estére pedig Sopronban a minap vizsgázókkal immár teljes lett a keret.

A májusi összetartás után a szakmai stáb végrehajtotta az elsõ keretszûkítést. Sopronban 11 fõ kezdte meg a munkát hétfõn reggel. Õk Aho Nina, Bach Boglárka, Bakó Patrícia, Doktor Anna, Kaposi Pálma, Kovács Vanessza, Szücs Lilla, Szücs Réka, Tóth Tímea, Török Ágnes és Varga Barbara.

Hétfõn este érkezett meg sikeres vizsgája után Kováts Gabriella és Kuttor Enikõ- Eldõlt, hogy a felnõtt válogatottban nem számítanak Török Ágnes szolgálataira, így – ahogy a fenti névsor is megmutatta – immár az Universiade válogatottal dolgozik. Szerdán államvizsgázik, de kedd estig még a csapattal tartózkodik Török. Korábban Kaposi Pálma és Bakó Patrícia tett még sikeres államvizsgát a keretbõl.

Hiányzó Benke Sára, aki 3×3-as válogatottal szerepel az Európa Játékokon és a minszki seregszemle után érkezik vissza az együtteshez. Az eredeti tervekhez képest a keretet tekintve pedig változás, hogy Nagy Dorottya nem tud a válogatott rendelkezésére állni. Még Bodrogváry Iván, a FIBA Europe Board tagja, a magyar szövetség nemzetközi átigazolásokért felelõs vezetõje is minden követ megmozgatott. Az Egyesült Államokban tanuló tehetségünk felé azonban egy oktatója jelezte: ha nincs ott minden órán, akkor nem fogja átengedni a vizsgán. Ennek megfelelõen nem tud hazarepülni a felkészülésre és utána a nápolyi tornára.

A további programot tekintve csapat június 22-ig tartózkodik Sopronban. A folytatásban visszatér Budapestre a küldöttség, majd innen útra kel a romániai Targovistére, ahol a házigazdával két felkészülési meccset vív. Az Universiadét megelõzõ sportolói eskütételre június 26-án, szerdán kerül sor. A csütörtök a pihenésé. Ezt követõen június 28-án, pénteken még két edzést vezényel a szakvezetés a csapatnak Pasaréten. Másnap, június 29-én, szombaton pedig után útra kel a válogatott Nápolyba, ahol már a torna helyszínén várnak rá felkészülési meccsek.

Hirdetés