Hirdetés
Archivum

Folytatódtak a hazai egyetemi küzdelmek:

:

Hirdetés

A 2018-as esztendõben az elsõ mérkõzéseket rendezték a nõi Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban. Összefoglaló.

Írta: Botár László

Nehezen pörgött föl Egerben, de végül biztosan gyõzött a Szeged a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság nõi keleti csoportjában, majd egy fordulatos rangadón a debrecenieket is felülmúlták Földi Alexandra tanítványai. A nyugati csoportban még a tavalyi év végén Chroméj Hajnalka tripla-duplájára építve nyert fölényesen a Gyõr a BME ellen

Nõi keleti csoport:

EKE EVSI – Szegedi RSC 35-69 (9-10, 13-18, 8-20, 5-21)
Eger, Szilágyi Erzsébet Gimnázium, 10 nézõ. V.: Laczi, Stáber.
EKE EVSI: Zsoldos 9, Kiri 2, Pochyluk 7, Szõllõsi 8, Druzsba 5. Csere: Baráth, Szabó 4 Edzõ: Kátai Zsolt, Jáger Péter
Szegedi RSC: Radócz 25, Kõházi 14, Lugosi 6, Molnár 10, Takács 10 Csere: Földi, Turcsányi 4 Edzõ: Földi Alexabdra.

Mindkét csapatnál voltak hiányzók a vizsgaidõszak és a sérülések miatt. Az elsõ percekben még vezettek, s félidõig jól tartották magukat a hazaiak, hiszen csak 6 pont volt ekkor a különbség. A második játékrészben magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak, nagyobb tempót diktáltak a szegedi egyetemisták, és a végére elfáradó egri lányokat ilyen arányban is megérdemelten gyõzték le.

Jáger Péter: – A mai meccs egész jól indult, de igazán nem tudtunk fejben ráhangolódni a feladatra. Valószínûleg a hosszú szünet és a vizsgaidõszak miatti edzéshiány is közrejátszott ebben. A Szegednek pedig gratulálunk!

Földi Alexandra: – Nem tudtunk teljes csapattal eljönni erre a mérkõzésre, ráadásul nagyon álmosan kezdtünk, de a végére felpörögtünk és fölényesen gyõzni tudtunk.

Statisztka: http://netcasting.webpont.com/?whun_univk_519

Szegedi RSC – Debreceni Egyetem 74-68 (17-27, 11-11, 21-6, 25-24)
Szeged, Topolya sori sportcsarnok, 60 nézõ. V.: Dr. Varga Z., Kovács G.
Szeged: KÕHÁZI 10/6, NAGY L 9/3, VÁRI 30, RADÓCZ 11/3,, Zsíros 6. Csere: Lugosi, Molnár, Takács, Turcsányi, Kajtár, Kurityák 8 Edzõ: Földi Alexandra
Debrecen: GÁL 24/6, SZABÓ R. 15/9, Papp 5/3, JÁVOR 9/3, Radványi,, Csere: Mezei 2, SZÁVA 13/3, Új Edzõ: Kovács Imre

A mérkõzés kezdetén a Debrecen dominált, az elsõ negyed végén egy 7-0-lal 10 pontosra növelték elõnyüket. A második játékrészben a pontatlanság vette át a szerepet, a hazaiak Kurityák Csenge kosaraival tartották magukat, a vendégek pedig Szabó Réka pontjaira számíthattak. A fordulás után mintha az öltözõben maradt volna a vendégcsapat, Vári Zita és Nagy Lili vezetésével egy elképesztõ 21-6-os harmadik negyeddel fordított a hazai együttes. Ebben a játékrészben Gál Annamáriától érkeztek a debreceni kosarak. A mérkõzés utolsó negyedében viszont visszatért a kiegyenlített játék, kemény, küzdelmes, sok szabálytalansággal tarkított 10 percet láthattak, s a színvonalas, fordulatos összecsapás végén hazai siker született.


Földi Alexandra:
– Álmosan kezdtünk az elsõ félidõben, hagytuk a vendégeket érvényesülni, de hál’ istennek a második félidõre a lányok összeszedték magukat. Igazából a harmadik negyed volt a döntõ játékrész, bár a végére ismét szoros lett az állás, de egy küzdelmes végjátékban sikerült megszerezni a gyõzelmet. Gratulálok a csapatnak!

Kovács Imre: – Gratulálok a Szegednek, egy nagyon jó meccset játszottunk, sajnos a mi hibánkból alakult így a vége, a védekezésbeli tolódások miatt gyakran elváltottuk magunkat, ebbõl nagyon sok könnyû kosarat kaptunk. Rengeteg támadópattanót szedett a Szeged, ezekbõl szinte mindig pontot szereztek. Összességében dicséret illeti a lányokat, hazai pályán megpróbálunk visszavágni.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univk_518

Nyugati csoport:

Széchenyi Egyetem Gyõr – BME MAFC 96-38 (28-12, 19-9, 31-7, 18-10)
Gyõr, Egyetemi Edzõcsarnok 30 nézõ. V: Sebesi, Vajda.

Széchenyi Egyetem Gyõr: Perl 19, Török 6, Chroméj 18, Nagy 20, Szûts 15 Csere: Boronkay 2, Tóth 4, Erõs, Gyöngyösi 10, Gosztola, Ayana, Viniczai 2 Edzõ: Bartalos István

MAFC: Monus 8, Éder 5, Kardos 4, Benko 5, Rózsavölgyi 8. Csere: Kékesi, Szöllõsi 1, Erdei 3, Rózsa 4, Horváth Edzõ: Gorácz Árpád

A hazai csapat gyorsan tudatosította ellenfelével, hogy ezen a mérkõzésen csak gyõri gyõzelem születhet. Végig jelentõs fölényben játszva, s vezetve nagy különbségû gyõzelmet aratott a Széchenyi KA, a lelkes fõvárosiaktól felvillanásokra futotta. Chroméj Hajnalka 18 ponttal, 11 szerzett labdával és 10 gólpasszal tripla-duplát ért el.

Barthalos István: – Az eredmény ellenére nem vagyok elégedett, sokat hibáztunk védekezésben, valamint a támadójáték sem volt zökkenõmentes, elsõsorban a pontatlan távoli kísérletekre, a tizenkét százalékos triplamutatóra gondolok. Ha szeretnénk bekerülni a legjobb 4 közé, ezeket a hibákat nem engedhetjük meg magunknak. Köszönjük a sportszerû játékot az ellenfélnek.

Gorácz Árpád: – Újonc csapatunknak remek tanulási lehetõséget nyújtott ez a mérkõzés.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univn_510

Hirdetés