Hirdetés
Európa

Fontos bajnokik előtt a légióskodó magyar lányok:

:

Hirdetés

A hatalmas fordulatokat hozó nemzetközi játéknapok után hétvégén ismét a nemzeti bajnokságoké a főszerep. A légiósként szereplő magyar játékosok Európa szerte csapataik szempontjából fontos meccseket vívnak.

Törökországban a CBK Mersin az Ormanspor vendége lesz. A Mersin szerdán Prágában Euroliga rangadót veszítetett. Az Ormanspor ellen sem lesz egyszerű dolguk, miután 9/2-es mutatóval a tabella harmadik helyén áll a riválisuk. Kiss Virág játékára ezúttal is számítanak, míg Studer Ági kimaradó légiós. Krivacevi Tijana csapata a Besiktas a Botas otthonába látogat. A Besiktast kellemetlen meglepetés érte az Európa Kupában, amikor hazai pályán kikapott a Panathinaikos csapatától. Ezúttal nem hibázhatnak. A Besiktas 6/5-ös, a Botas 4/7-es mutatóval várja a mérkőzést.

Olaszországban a Famila Wuber Schio a Passalacqua Ragusa vendége lesz. Volt idő, amikor ezen két csapat a bajnoki címért csatázott. Most a Ragusa ilyen álmokat nem fogalmazhat meg. Ettől függetlenül a Schiónak a Valencia elleni Euroliga rangadó után nem lesz könnyű dolga. Juhász Dorka játékáról egyelőre nincsenek információink. Az Oxygen Roma Basket a San Martino di Lupari otthonában lép pályára. A San Martino extrán kezdte a szezont, 5/2-es mutatóval negyedikek a Schio, Bologna, Reyer Venezia trió mögött. Czukor Dalmáéktól így nagy bravúr lenne egy idegenbeli bravúr, de a múlt heti hazai diadal mindenképpen erőt adhat.

Lengyelországban a Gorzow a Lublin csapatát fogadja. Tehát Wentzel Nóra együttese látja vendégül Bernáth Réka gárdáját. Mindkét csapat vereségből érkezik a mérkőzésre. A Gorzowot érte kellemetlenebb meglepetés, miután az Európa Kupában kikaptak a luxemburgi T71 Diddeleng-től. Tét nélküli volt a mérkőzés, melynek eredménye a végelszámolásnál ki is esett, ettől függetlenül ez váratlan eredmény. A Lublin a Zaragozától kapott ki az Euroligában, ami papírforma eredmény. A tabellán a Gorzow 5/1-es mutatóval negyedik, a Lublin 3/3-as mutatóval hatodik helyről várja a folytatást.

A történelmi Euroliga sikert ünneplő Sepsi a hétvégén nem lép pályára.

MENETREND

ING KADINLAR BASKETBOL SÜPER LIG

December 2., szombat
13:00 Beşiktaş – Botas – ÉLŐ STATISZTIKA
14:00 ÇBK Mersin – OGM Ormanspor – ÉLŐ STATISZTIKA

LEGA BASKET FEMMINILE

December 3., vasárnap
17:00 Passalacqua Ragusa – Famila Wuber Schio – ÉLŐ STATISZTIKA
18:00 Alama San Martino di Lupari – Oxygen Roma Basket – ÉLŐ STATISZTIKA

Orlen Basket Liga Kobiet

December 3., vasárnap
18:00 PolskaStrefaInwestycji Enea AJP Gorzów Wlkp. – Polski Cukier AZS UMCS Lublin – ÉLŐ STATISZTIKA

Hirdetés