Hirdetés
Archivum

Fontos Európa Kupa mérkõzések elõtt a magyar csapatok:

:

Hirdetés

Szerdán és csütörtökön immár a 3. fordulóra kerül sor az Európa Kupában. A magyar csapatok közül a DVTK a Wasserburgot látja vendégül, a PEAC a Villeneuve D’Ascq vendége lesz, míg a PINKK Rózsahegyre látogat.

A DVTK-hoz az elmúlt évtized német nõi kosárlabdázását uraló Wasserburg látogat. Akik követték az elmúlt napokban a német csapatot vagy a játékosaikat a közösségi oldalakon, azok láthatták, hogy vonattal érkeztek Miskolcra. Ez sokat elárul az anyagi lehetõségeikrõl. A német kosárlabdázás nem tartozik a kontinens élvonalába, de ettõl függetlenül a Wasserburg egy jó szerkezetû és jól összerakott csapat. A legjobbjuk az amerikai légiós Emma Cannon, aki 14.5 pontot és 15 lepattanót átlagolt az eddigi két Európa Kupa mérkõzésen, míg a rutinos finn válogatott Tiina Sten is 11.5 pontos átlagnál tart. Szintén a tapasztaltabb játékosok közé tartozik Anne Breitreiner, aki 2011-ben a német válogatottal Európa-bajnokságon szerepelt. Tagja volt a pótselejtezõn a magyar válogatottat búcsúztató együttesnek. A németek 6 ponttal verték a Lotto Young Cats gárdáját és ugyanekkora különbséggel kaptak ki otthon a Basket Landes-tõl. A DVTK több nemzetközi szinten bevethetõ játékossal rendelkezik és nem utolsó sorban sokkal erõsebb bajnokságból érkezik, mint a németek. A továbbjutási esélyek megtartásához érvényesíteni kell a papírformát.

A PEAC-Pécs a Francia bajnokság eddigi meglepetéscsapatához látogat. A Villeneuve D’Ascq egy vereséggel áll hazája bajnokságában és a két Európa Kupa mérkõzésüket is megnyerték. Namurban mindössze 6 ponttal diadalmaskodtak, de a Nantes-ot kiütötték. A Villeneuve D’Ascq EK meccsei közül az elsõn nem szerepelt az amerikai légiós Lenae Williams, a második találkozón viszont 24 pontot szerzett. A Nantes ellen nyerõember volt, de a bajnokságban messze nem a csapata legjobbja. Ott az Olayinka Sanni, Emma Meesseman, Elin Eldebrink hármas remekel. Meesseman a belgák nagy tehetsége, aki a Szpartak Moszkvával tavaly elõszerzõdést is kötött. Elin Eldebrink pedig a svéd Eldebrink ikerpár papíron „ügyetlenebbik” tagja, de így is kiváló képességû játékosról van szó. A Villeneuve D’Ascq nagy sztárokat nem vonultat fel, de egy komoly variációs lehetõségekkel rendelkezõ csapat. A PEAC legnagyobb nemzetközi sikere lenne a gyõzelem, melyre csak akkor lehet esély, ha mindegyik húzóember extraklasszis teljesítményt nyújt.

A PINKK az ezer sebbõl vérzõ Rózsahegy vendége lesz. A szlovák alakulat a héten megvált az irányítójától és még mindig sérült Nadia Parker is. Nagy esélyt kínál Roberto Hernandez csapata számára egy idegenbeli bravúr elérésére ez a találkozó. A két csapat október elején Komlón már összecsapott a MEL-ben és ott hatalmas fölénnyel nyertek Iványiék. Azóta a Rózsahegy számára a MEL teljesen elúszott, de az Európa Kupában még lehet esélyük egy bravúrra. Éppen ezért veszélyes ellenfél, a Tarbes-ot már elkapták otthon a múlt héten.

Hirdetés