Hirdetés
Archivum

Fontos gyõzelem a házigazda ellen a 3×3-as Világbajnokságon:

:

Hirdetés

Kiváló játékkal a magyar válogatott 13-11-re legyõzte a házigazda Hollandiát az elsõ játéknap rangadóján a 3×3-as Világbajnokságon. A csütörtöki folytatást két gyõzelemmel kedvezõ helyzetbõl várják a mieink.

A vártnál valamivel kevesebb nézõ elõtt rendezték az esti programot Amszterdamban. Ettõl függetlenül a kilátogató hazai szurkolók igazi meccshangulatot varázsoltak. Ez nem zavarta meg a nyitányon a letteket legyõzõ mieinket, Goree révén ugyanis vezetést szereztünk. Ugyan gyorsan egyenlített Hollandia, de Papp büntetõje a második perc elején ismét azt jelentette, hogy válogatottunk járt elõrébb. Egy holland találat után pedig Goree büntetõje jött, ezzel 3-2-re módosítva az állást. Ezt követõen Medgyessy gondoskodott arról, hogy 4-3-nál újra nálunk legyen az elõny.

A csoportrangadó középsõ szakaszához érkezve jött el egy kisebb lélektani fordulat. A hollandok ugyanis 5-4-nél elõször ragadták magukhoz a kezdeményezést. Goree jól dolgozott a palánk alatt és így 5-5-nél egyenlítettünk, de ezt követõen újra a hazaiak találtak be. Papp módosította 6-6-ra a meccset, hogy aztán ismét egy hazai válasz érkezzen erre. Nem hagytuk szó nélkül és még a második játékmegszakítás elõtt Medgyessy hozta 7-7-re a derbit. Rendkívül kiélezett és szórakoztató csatát láthattunk, ahol a 10 perc alatt egy pillanatig nem alakult ki nagy differencia.

A két ellentétes három-három perc után óriási kérdés volt, hogy a hajrára ki ragadja magához a vezetést. Szerencsére mi lettünk azok Goree két büntetõjével, amiket higgadtan értékesített. A hollandok 9-7 után már nem tudtak fordítani. Goree újabb villanása után 10-8-ról érkeztünk az utolsó két és fél percbe. Óriási lelki erõt mutattak a mieink, hiszen minden hazai próbálkozásra sikerült válaszolni. Az utolsó két percbe érve Theodoreán távoli kísérletét követõen Goree tette vissza a lepattanót, 11-9-nél idõt is kértek a hollandok. A vége elõtt 40 másodperccel ugyan 11-11-nél egyenlítettek, de sikerült megjátszani a befutó Goree-t és ezzel 12-11-re újra mi mentünk. A vége elõtt 20 másodperccel pedig Medgyessy extra dobása kiszorított helyzetbõl ért célt, amivel 13-11-re módosította a találkozót, így eldöntötte rangadót.

Válogatottunk mindkét mérkõzését megnyerte a nyitó napon, így a csütörtöki folytatást igen kedvezõ helyzetbõl várhatja. Gratulálunk! Csütörtökön 16 óra 55 perctõl Kína, majd zárásul 20 óra 30 perctõl Türkmenisztán lesz a rivális.

Eredmény

Hollandia – Magyarország 11-13

Hirdetés