Hirdetés
3x3

Fontos győzelem remek játékkal az olimpiai selejtezőn

Hollandia - Magyarország 13-17

FIBA 3x3 olimpiai selejtező
Ausztria, Graz

Hollandia: Loyce Bettonvil 4, Jill Bettonvil, Ilse Kuijt 6, Noortje Driessen 3.

Magyarország: Papp Dia 1, Theodoreán Alexandra 1, Medgyessy Dóra 2, Cyesha Goree 13.

Hirdetés

A grazi olimpiai selejtező pénteki játéknapján a magyar válogatott végig koncentrált, határozott játékkal 17-13-ra legyőzte Hollandiát és ezzel óriási lépést tett a csoportból való továbbjutás felé.

A csütörtök estéről elhalasztott mérkőzésen Medgyessy Dóra révén rögtön az első támadásból vezetést szereztünk. Holland egyenlítést követően a második perc elején Cyesha Goree találatával pedig újra előnyben voltunk. Ismét gyorsan érkezett a holland válasz, de Papp Dia visszaszerezte a kezdeményezést a mieinknek. Az első megszakításig 3-3 után Goree három pontjával és Medgyessy betörésével 4-0-s futást mutattunk be, amivel 7-3-ra léptünk el.

A szusszanásnyi pihenőt követően a hollandok értékesítettek egy duplát, 7-5 után azonban ismét Goree volt eredményes, így tartotta előnyét válogatottunk. Erre a középső szakaszra végig ez volt a jellemző, hogy kiegyenlítettebbé vált ugyan a játék, de rendre tudtunk felelni a holland felzárkózási kísérletekre. 8-6 után ismét Goree talált be és ugyanez volt a helyzet, amikor 9-8-ra feljött riválisunk. Nehéz helyzetből szerzett pontot Goree, így végül 10-8-ról érkezett el a második megszakítás.

Fotó: FIBA.Basketball

Visszaérkezve a pályára, kisebb fölénybe került a védekezését rendező holland csapat. Két találattal 10-10-nél egyenlítettek. Három perccel vége előtt ziccert hibáztak, amit Goree könyörtelenül megbüntetett. Kulcspillanatban jött ugyanis a duplája, amivel 12-10-re vezettünk. Később újra Goree villant meg és ezzel 13-10-re módosult az állás.

Az utolsó két perchez közelítve érezhetően átvette az irányítást válogatottunk. Sokat kivett a riválisunkból a felzárkózás, fizikálisan és fejben is jobban bírtuk a hajrát. Theodoreán Alexandra büntetőjével 14-10-re mentünk, majd ismét Goree lépett elő főszereplővé három remek találattal. Ezekre mindössze egy holland dupla érkezett, így 17-12-re elszakadtunk. A hajrában már csak egy pontot jegyezhettünk fel riválisunk részéről, így magabiztos 17-13-as sikert ünnepelhettek a magyar lányok.

A csoportunk másik pénteki mérkőzésén Fehéroroszország 4 perc 53 másodperc alatt átgázolt Sri Lankán és 22-4-es sikert arattak.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés