Hirdetés
Archivum

Fontos gyõzelmet aratott a Namur otthonában a PEAC:

:

Hirdetés

A PEAC 58-51-es gyõzelmet aratott Namurban. A pécsiek az elsõ negyedet 23-13-ra nyerték, de ezt követõen fokozatosan kerültek közelebb a belgák, akik a negyedik szakasz elején 44-44-nél egyenlítettek. A PEAC a folytatásban egy 10-2-es futást csinált, mely után a Namur már nem tudott fordítani. A pécsiek légiósai remekeltek: Williams 20, Reid 16 pontot szerzett. Azzal, hogy a Nantes legyõzte a Villeneuve D’Ascq gárdáját, egyszerû a képlet. A PEAC és a Villeneuve D’Ascq jövõ csütörtökön sorsdöntõ mérkõzést vív, aki nyer továbbjut.

A PEAC-Pécs a továbbjutási esélyek életben tartásáért lépett pályára a Namur otthonában. A két csapat pécsi mérkõzésén klasszis különbség mutatkozott és úgy nézett ki, hogy ezúttal is hasonló lesz a forgatókönyv. A pécsiek 4-0-val kezdtek és 4 perc után már hazai idõkérés miatt állt a játék. Ez sem törte meg a PEAC lendületét és Williams triplája után már 23-10-es állást regisztrálhattunk. Az elsõ szakasz végén 23-13-ra vezettek a pécsiek.

A második negyed elsõ harmadában még Orozovic, Williams és Reid is betalált. 29-17 után azonban a félidõig mindössze egy Fûrész büntetõ érkezett. Megtorpantak a pécsiek, de szerencsére a hazaiak sem villogtak. Mindössze 7 pontot szereztek ebben a kritikus idõszakban és ezzel a félidõre mindössze 30-24-re jöttek fel.

A harmadik szakasz elején Sissoko és Wojta pontjaival 3-4 egységre felzárkózott a Namur. Reid és Williams azonban a legjobbkor talált be, így a PEAC õrizte elõnyét. A negyed hajrájában Papova triplája után 1 pontra feljöttek a hazaiak. A harmadik etap Reid ziccerével zárult, ami 44-40-es PEAC elõnyt eredményezett.

A záró szakasz elején három percig nem talált be a PEAC, így a hazaiak egyenlítettek. Zeljko Djokic idõt kért, mely után Reid két büntetõt hibázott. Egy gyors labdaszerzéssel azonban javított a légiós. Ez egyben azt is jelentette, hogy a PEAC nem engedte, hogy a kezdeményezést átvegye a Namur. A hazaiakból sokat kivehetett felzárkózás, hiszen az egyenlítés után egy 10-2-es szériát csinált a PEAC.

54-46-nál két perccel a lefújás elõtt kért idõt a belga szakvezetõ. A Namur Popova 5 pontjával 54-51-re is felzárkózott fél perccel a mérkõzés vége elõtt. Reid és Jovanovic azonban nem hibázott büntetõket és így a pécsiek szoros csatában 58-51-es gyõzelmet arattak.

Eredmény
Belfius Namur – PEAC-Pécs 51-58 (13-23, 11-7, 16-14, 11-14)

Az F-csoport állása

1. NANTES REZE	        4/1	9 pont
2. PEAC-PÉCS	        3/2	8
3. VILLENEUVE D'ASCQ      3/2	8
4. BELFIUS NAMUR CAPITALE	0/5	5
Hirdetés