Hirdetés
Európa

Fontos hét előtt a francia válogatott:

:

Fotó: FFBB

Hirdetés

A napokban négy felkészülési mérkőzést vív a francia válogatott, melyben a Sopron Basket klasszisát Gabby Williams-t és a magyar bajnok egyik új igazolását Aby Gaye-t is követhetjük.

A francia válogatott kedden és szerdán Olaszországgal mérkőzik, majd szombaton Svédország, vasárnap pedig Törökország lesz a riválisuk. A francia együttes legutóbb Spanyolországgal vívott két találkozót és mindkét alkalommal magabiztosan nyertek. A csapat tagjai ezt követően rövid pihenőt kaptak és immár Mulhouse városában edzőtáboroznak. Magyar szemmel a legfontosabb, hogy Gabby Williams bemutatkozott és Aby Gaye is értékes percekkel segítette társait a spanyolok ellen.

Az olaszok elleni mérkőzések olyan szempontból kulcsfontosságúak, hogy Valerie Garnier úgy nyilatkozott: a második összecsapás után várható a keretszűkítés. A svédek és a törökök ellen a hétvégén már abban a felállásban lépnének a pályára a tervei szerint, amelyre a kontinenstornán is számít a szakmai stáb. Egy biztos, a keddi összecsapáson Alix Duchet és Iliana Rupert lesznek a kimaradók.

Frissítés: a Francia Kosárlabda Szövetség (FFFB) közleménye szerint Covid-problémák miatt a török válogatott nem tud pályára lépni a hétvégén. Ennek megfelelően Franciaország pénteken és szombaton Svédországgal vív felkészülési mérkőzéseket.

ÉLŐ STATISZTIKA ITT

A mérkőzés élőképes közvetítése az alábbiakban látható:

Hirdetés