Hirdetés
USA

Fontos hétvége vár Aho Nináékra:

:

Hirdetés

Péntekről szombatra virradóra és vasárnap este is pályára a Duquesne. A két idegenbeli mérkőzés fontos visszajelzés lesz Aho Nináék számára.

A Duquesne előbb Philadelphiában a Temple, majd a Riverdale-ben a Manhattan vendége lesz. A Temple elleni csata annyiban speciális, hogy a két csapat 30 éven át rendszeresen találkozott, miután az A-10 Konferenciában közvetlen riválisok voltak 1983 és 2013 között. A Manhattan College alakulatával még egyszer sem találkozott a Duquesne. Ők a Metro Atlantic Athletic Konferenciában szerepelnek, az itteni csapatok ellen 17 siker és mindössze 3 vereség az örökmérleg.

A Duquesne a hazai szezonnyitóját csarnoka átalakítása miatt a PPG Paints Arénában rendezte és emiatt sokkal több idegenbeli találkozója lesz idén a csapatnak. A hétvégén egy négymeccses túra veszi kezdetét Aho Nináék számára, mely az Iona és a Lafayette ellen folytatódik. A szezonnyitón Libby Bazelak büntetőkkel egyenlített, de utána a dudaszó pillanatában a Kent megszerezte a győzelmet. A csapat 47.5%-al dobott mezőnyből,  44-30-ra nyerték a lepattanócsatát a 75 pontból 40 a festékből jött.

Aho Nina eredményes játékkal tért vissza sérülése után. A 77-75-ös vereség alkalmával 27 perc alatt 12 pontot és 4 lepattanót szerzett.

A Temple a Fairfield elleni 77-59-es sikerrel kezdte a szezont. Ashley Jones 21 és Marissa Mackins 20 pontját emelik ki a beszámolók, illetve Mia Davis 18 pont, 11 lepattanós dupla-dupláját. A 12 csapatos American Athletic Konferenciában a 6. helyen rangsorolták őket. A Manhattan pénteken tartja szezonnyitóját és nekik Gabby Cajou személyében van egy olyan kisemberük, aki több egyéni elismerést is begyűjtött már a Metro Atlantic Athletic Konferenciában. A két rivális közül ők tűnnek a könnyebbnek. Ettől függetlenül mindkét meccs igen hasznos lehet annak felmérése szempontjából, hogy mit hozhat a szezon.

Fotó: Duquesne

Hirdetés