Hirdetés
Magyarország

Fontos januári időszak előtt a DVTK:

:

Hirdetés

A Miskolc televízió a napokban Völgyi Pétert, az Aluinvent DVTK sportszakmai igazgatóját kérte a szezon eddigi időszakának értékelésére.

A DVTK legutóbb múlt héten vasárnap lépett pályára és akkor Pécsett 71-66-os sikert aratott.

“Jól kezdtük az évet és bízom benne, hogy a folytatás is hasonlóan jó lesz. Csapatként sikerült Pécsett nyerni, szerintem minden játékos hozzá tudta tenni a maga kis pozitív dolgait. Örültünk ennek a győzelemnek. Ez azt jelenti, hogy a PEAC-ot az alapszakasz végén magunk mögé kényszeríthetjük és több csapattal is így szeretnénk tenni. Sok meccset lejátszottunk az alapszakaszból, talán a legtöbbet a magyar bajnokságban. Kevés mérkőzésünk van vissza, viszont mindegyik nagyon fontos. A TFSE-MTK ellen vasárnap 15 óra 45 perctől TV-s meccset játszunk és szeretnénk ott is jól szerepelni.” – fogalmazott Völgyi Péter.

A DVTK vasárnap a 18. mérkőzését vívja az alapszakaszban, ahol eddig 11 győzelem és 6 vereség a mérlege.

“Az egyik problémánk volt szerintem, hogy Hayes-re sok terhet raktunk az elmúlt időszakban. Ezt most sikerült jobban megosztani. Mindenkinek megvoltak a maga dobás lehetőségei. Védekezésben is voltak olyan precíz, átgondolt védekezéseink, amivel sikerült megnyerni a mérkőzést. Sajnos izgalmassá tettük saját magunk számára, mivel 15 pontos vezetésünkből a végjátékban 5 pontra visszazárkózott a PEAC, de nem remegtek meg a kezek és nagyon fontos támadó-lepattanót szereztünk, ami után triplát értünk el és ezzel eldőlt a mérkőzés. Nagyon nehéz ilyen helyzetben, hangulattalan csarnokban játszani, de a csapat felpörgött.” – idézte fel a múlt heti sikert a sportszakmai igazgató, akit az Európa Kupáról is kérdeztek.

Az Aluinvent DVTK Ankarában játszik buborékos tornát az Ormanspor, az A3 Umea és a Ramla társaságában. Az első két helyzett jut tovább.

Figyeljük az ellenfeleket. Még lehet igazolni az Európa Kupára, így korántsem biztos, hogy a végleges névsorokkal találkozunk. Mindhárom ellenfelünk erős lesz. Törökországba egyszer már sikerült eljutnunk a tavalyi évben, de már ebben a szezonban. Most 2021-ben is megpróbálkozunk egy hasonló túrával. Igaz, akkor egy mérkőzésünk volt, most három vár ránk. Nagyon rövid idő lesz a mérkőzések között felkészülni a következőre. Kulcs lesz, hogy ezt az időszakot hogyan tudjuk kihasználni. Próbáljuk ebből is a maximumot kihozni. Összegezve, nagyon nehéz új taktikai elemeket begyakorolni, azokat jól megvalósítani, védekezési rendszereken változtatni. Szerintem ebben még van tartalék a csapatunkban. Sok mindent használunk támadásban és védekezésben is, a precizitáson lesz a hangsúly. Ezért örülök annak, hogy fog érkezni egy nyugalmasabb időszak, amikor a felnőtt válogatott miatt szünet lesz és talán ebben az időszakban Attila tud majd az apró részletekkel foglalkozni. A győzelmek a legfontosabb csapatépítők. Bízom benne, hogy sokkal markánsabb játékot tudunk nyújtani és azokat a hullámvölgyeket, amik jellemzőek voltak a csapatunk játékára, ezeket le tudjuk rövidíteni, esetleg ki tudjuk venni mérkőzésekre a játékunkból.

A bajnokságban is sűrű a menetrend, de erre az Európa Kupa a négy nap alatt megvívott három meccsel még rátesz egy lapáttal.

“Sokszor az erőnléti edzés a mérkőzés. Annyira sűrűn vannak, hogy nem lehet speciálisan rákészülni.” – fogalmazott Völgyi Péter. “Fontos, hogy sikerélmény legyen a rövid szakaszokon belül és a győzelem a legnagyobb megerősítés. Kulcsfontosságú, hogy melyik csapat hogy tudja elkezdeni ezt a négy nap alatt három mérkőzéses párharcot. Ha jó a rajt, akkor utána sokkal könnyebb motiválni játékosokat és felkészülni a következő ellenfélből. Csalódás volt kicsit az Euroliga, mert nem sikerült bejutni. Remélem itt most tudunk javítani nemzetközi porodon. Kicsit szűkös szerintem a rotációnk egy ilyen három mérkőzéses párharchoz. Nagyon jó egyéni teljesítmények kellenek, az ellenfeleinknél vannak komoly európai szinten is jelentősnek számító játékosok, akik semlegesítésére egy hatékony csapatvédekezésre van szükség. Ha ebben tudunk előrelépni a hátralévő időszakban, akkor mindegyik csapattal tudunk jó mérkőzést játszani és nüánszok fognak dönteni. Bízom benne, hogy saját magunk elvárásaink meg tudunk felelni és ha lesz lehetőség továbbjutni, akkor azért mindent meg fognak tenni a pályán.”

Völgyi Péter nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy új igazolással erősíthetnek a hátralévő feladatokra.

Folyamatosan figyeljük a játékospiacot, villámgyorsan kell reagálni, ha változás van csapaton belül, akár sérülés miatt, akar olyan helyzetben, mint Vitola távozása után. Ezt eddig jól le tudtuk reagálni, jó kapcsolatrendszerünk van. Ha olyan játékost találunk, aki nagy erősítést jelent, elfogadható áron tudjuk leigazolni, akkor természetesen meg fogjuk oldani. Viszonylag szűkös a piac. A két tengerentúli helyünket elhasználtuk, így európai vagy európai útleveles játékos jöhet szóba. Eddig nem találtuk meg a kiszemeltet, de elképzelhető, hogy akár az Európa Kupa buborékra, akár a bajnokság későbbi szakaszára eggyel többen leszünk. 

A teljes beszélgetés megtekinthető az alábbiakban:

Fotó: DVTK.eu

Hirdetés