Hirdetés
Archivum

Fontos meccset nyert a Galatasaray és a Salamanca az Euroligában:

:

Hirdetés

Szerdán rendezték a nõi kosárlabda Euroliga 11. fordulóját. Az UNIQA Sopron és a Fenerbahce összecsapásáról már nagy terjedelemben beszámoltunk, most nézzük a többi meccset.

Az A-csoportban a Sopron és a Fenerbahce találkozója mellett a rájátszásba kerülés szempontjából kulcsfontosságú rangadóra került sor, melyen a Galatasaray 66-62-es gyõzelmet aratott Lille-ben. Végig kiélezett összecsapás volt, ahol a hajrába a törökök érkeztek pár pontos elõnnyel és azt meg is õrizték. A török csapatban Lynetta Kizer 26 pontot ért el.

A Salamanca 63-52-re legyõzte a Schio-t és ezzel a spanyol gárda óriási lépést tett abba az irányba, hogy az Európa Kupában folytathassa idei nemzetközi szereplését. A Salamanca három negyed után már 57-37-re vezetett, de a záró szakaszban még 9 pontra felzárkóztak az olaszok. A gyõztes csapat legeredményesebbje a 17 pontos Astou Ndour lett.

A csoport negyedik meccsén a Kurszk 64-53-ra nyert Kassán. Hatalmas fordulatokat hozott a találkozó, a félidõben 35-25-re még a szlovák bajnok vezetett. A harmadik negyedben ledolgozta hátrányát az orosz gárda, a záró szakaszt pedig 25-14-re hozta. A Kassa a mai vereségével – és a Salamanca gyõzelme miatt – visszacsúszott a csoport hetedik helyére.

A B-csoportban a Jekatyerinburg 78-52-re gyõzött Belgiumban a Castors Braine otthonában. Diana Taurasi 26 ponttal vette ki a részét a sikerbõl. A címvédõ USK Praha szintén magabiztos sikert ünnepelhetett, 78-57-re nyertek a Wisla Krakow otthonában. Dupree 16, Petrovic és Elhotova 12-12 pontot szerzett a prágaiaknál.

A csoport rangadóján az Orenburg 66-58-ra verte a Bourges-t. Az oroszok a harmadik negyedben már 13 ponttal vezettek, de ebbõl 10 pontot lefaragott a záró szakaszban a Bourges és ezzel szorossá tette a végjátékot. Az Orenburg együttesében Dewanna Bonner 20 pontot és 9 lepattanót jegyzett.

A nyolcas záró mérkõzésén a Girona 72-62-re verte az AGÜ-t. A spanyolok a mérkõzés elejétõl kezdve kézben tartották az irányítást, de a hajrába érkezve 2 pontra is felzárkózott az AGÜ. A DVTK-ból ismert Naignouma Coulibaly 10 ponttal és 12 lepattanóval dupla-duplát ért el.

Hirdetés