Hirdetés
Magyarország

Fontos mérföldkő lehet a DVTK-nak a szerdai összecsapás:

:

Fotó: Rébay Viktor / FIBA.Basketball

Hirdetés

Szerdán 18 órától a lengyel Polski Cukier AZS UMCS Lublin otthonában vív Euroliga mérkőzést a DVTK HUN-Therm. Győzelem esetén klubtörténeti sikert elérve matematikailag is bebiztosíthatja helyét a legjobb nyolc között a diósgyőri gárda.

A találkozó előtt állandó szakértőnk Károlyi Andrea is összefoglalta várakozásait, míg a lengyel rivális eddigi szereplését ebben az összeállításban foglaltuk össze.

A DVTK hivatalos honlapján Völgyi Péter vezetőedző nyilatkozott a várakozásairól.

Fontos mérföldkő lehet az idei első Euroligás összecsapásunk, hiszen győzelem esetén bebiztosíthatjuk a csoportból való továbbjutásunkat. Nem szabad, hogy elaltasson bennünket a tény, hogy a Lublinnak csak egy győzelme van, amerikai légiósokkal erősítettek az elmúlt időszakban, és taktikailag is változtattak a játékukon, jóval kellemetlenebb védekezésre váltottak.

Két helyszíni edzéssel készülhetünk a hosszú buszos út után, bízom benne, hogy megfelelően fel tudunk így készülni lengyel ellenfelünkből. Darcee Garbin játékára sajnos még nem számíthatok, de Kányási Vera túl van az első kontaktos edzésén, rendbejött a bokasérülése, visszatérésre kész. Tudjuk hogy rengeteg szurkoló készül elkísérni bennünket, ami óriási segítséget jelenthet, így közösen mindent meg fogunk tenni a kilencedik győzelmünkért.

 

Hirdetés