Hirdetés
Archivum

Fontos pillanat a nõi profi sportban:

:

Hirdetés

Lapunk felületein a nõi kosárlabdával foglalkozunk, de egyben szívünkön viseljük a profi nõi sport alakulását is. Ezen a területen pedig a hétvége egy újabb fontos mérföldkövet hozott.

Fotó: Pittsburgh Penguins - twitter.com/penguins

Fotó: Pittsburgh Penguins – twitter.com/penguins

San Jose ad otthont az NHL All-Star hétvégéjének, mely során az ügyességi versenyben Kendall Coyne Schofield történelmet írt. Elsõ nõként szerepelhetett az Ügyességi Versenyben. Nagy lépes ez a nõi sport szempontjából, különösen, hogy a közönség és a média is rendkívül pozitívan fogadta.

Történt még a hétvége elõtt, hogy a Colorado Avalanche centere Nathan MacKinnon kisebb sérülés miatt kénytelen volt visszalépni az ügyességi versenyen való szerepléstõl. Errõl a csapata a Twitterre tett ki egy rövid közleményt. Erre a gála helyszínen tartózkodó kétszeres olimpiai és hatszoros világbajnok Kendall Coyne Schofield azt reagálta: „Az elsõ gondolatom, hogy én is tudnám teljesíteni.” Az események felpörögtek és a kiváló jégkorongozónõt meghívták a versenyre. Két órával az esemény elõtt vált hivatalossá a részvétele, de túlzás nélkül így is a hétvége sztárja lett.

Kendall Coyne Schofield a médiafigyelem középpontjába került, majd amikor megérkezett a jégre a közönség „U-S-A, U-S-A” skandálásba kezdett. Remek teljesítményt nyújtott, a nyolc résztvevõbõl hetedik lett. Ami viszont ennél is fontosabb, hogy történelmi tettével bizonyította: nincs lehetetlen a nõi sportolók számára sem. Így kell inspirálni a fiatalokat.

Hirdetés