Hirdetés
Archivum

Fontos rangadók várnak a magyar lányokra Törökországban:

:

Hirdetés

Törökországban december 26-án és 27-én teljes fordulót rendeznek. A magyar lányok együtteseire kivétel nélkül rangadók várnak.

Szombaton lép pályára Krivacevic Tijana csapata az Orduspor, a közvetlen riválisuknak számító Botas vendégei lesznek Adanában. Az Orduspor a 13., a Botas pedig a 11. a tabellán egyaránt 3/7-es mutatóval. A mérkõzés tétje, hogy a gyõztes csapat vélhetõen meg tud kapaszkodni a rájátszásért folyó versenyben. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a nyolcadik helyezett Samsun is csak egy gyõzelemmel rendelkezik többel, ami bõven kezelhetõ. A vesztes fél számára viszont jó eséllyel az maradhat az elsõdleges cél a folytatásra nézve, hogy elkerüljön a kiesõ zónából. Az Orduspor esetében nagy kérdés, hogy tartósan milyen hatással lesz a keretre Vandersloot távozása és Elin Eldebrink érkezése, illetve miként alakul Jelena Milovanovic sorsa.

Vasárnap Isztambulban az Abdullah Gül Üniversitesi az İstanbul Üniversitesi vendége lesz. Honti Katáék 8/2-es mutatóval a tabella második helyén állnak, míg az İstanbul Üniversitesi 7/3-as mutatóval a harmadik. Mindkét gárda versenyben van a nemzetközi porondon, az általunk kevésbé követett isztambuliak veretlenek az Európa Kupában, éppen a DVTK-t elõzték meg az összesített tabellán. Az Euroligában vitézkedõ AGÜ-nak az elmúlt meccs nem sikerült jól, igen hullámzó teljesítményt nyújtottak a Hatay ellen. Emellett a bajnokságban küzd a szakmai stáb a légióskorláttal és a csapatukat kisebb sérülések is hátráltatják, így jelen pillanatban az İstanbul Üniversitesi esélyesebbnek tûnik.

A forduló záró mérkõzésén a Fenerbahce a Hatay együttesét látja vendégül. A mérkõzés országos televíziós közvetítést is kap. Vajda Anna és Allie Quigley révén mindkét gárdát követjük az egész szezonban. A Hatay-nak a jó kezdés után volt egy kisebb megtorpanása, de ebbõl úgy tûnik, hogy kezdenek kijönni. A Fener az Euroliga terheléssel együtt óriási menetelésben van, érthetõ, hogy egy-egy vereség becsúszik náluk. A két csapat más célokért küzd, hiszen a Fener-nél fontos a nemzetközi siker is, míg a Hatay eddigi szereplése – az erõs kerete ellenére is – a meglepetés kategóriába sorolható. Tegyük hozzá rögtön, magyar szempontból az igen kellemes meglepetések közé. Nagy rangadóra számíthatunk, Vajda Annáék az Euroligások közül a Galatát és a AGÜ-t is legyõzték, így nem lehetetlen küldetés számukra a vasárnapi derbi sem.

Hirdetés