Hirdetés
3x3

Fontos siker Szlovákia ellen, az Európa-bajnokságért játszhat a 3×3-as válogatott:

:

Hirdetés

A konstancai 3×3-as Európa-bajnoki selejtező tornán a magyar válogatott 19-10-re legyőzte Szlovákiát és ezzel megszerezte a B-csoport második helyét. A mieink továbbjutottak a sorsdöntő keresztjáték szakaszba, ahol 18 óra 20 perctől az Európa-bajnoki kvalifikációért játszhatnak.

A déli órákban Nagy-Britannia 21-9-re legyőzte Szlovákiát, így leegyszerűsödött a képlet a magyar – szlovák meccsre. A győztes harcolta ki a lehetőségét, hogy este az Európa-bajnoki részvételért vívjon keresztjáték mérkőzést. Török Ági találatával a magyar csapat szerzett vezetést a mérkőzés legelején. A következő másfél percben egyik csapat sem talált be. A kisebb kosárcsendet a szlovákok törték meg. Ezt követően Papp Dia találatával ismét előnybe kerültünk, de erre a szlovákok azonnal válaszoltak. Az első játékmegszakításhoz közelítve a vezetést is átvették, Papp azonban rögtön felelt, 3-3-ra módosítva az eredményt.

Fotó: FIBA.Basketball

Az első megszakítás hosszabbra nyúlt a szokottnál, mivel a pálya borítása egy helyen feljött és ezt a szervezőknek rendbe kellett tenni. Amikor folytatódott az összecsapás, Theodoreán Alexandra duplájával 5-3-as előnyre tettünk szert. A vezetésünket Török erősítette meg, így 6-3-nál kialakult a mérkőzés addig legnagyobb különbsége. Innen riválisunk 6-5-re felzárkózott a 6. percbe fordulva. Itt ismét hosszabb időre, több, mint egy percre befagyott az eredményjelző. Mindkét csapat előtt adódott lehetőség, de ezek rendre kimaradtak. Végül a szlovákok szakították meg ezt a sorozatot és így 6-6-nál kiegyenlítettek. A vezetést azonban nem tudták átvenni.

Fotó: FIBA.Basketball

A második megszakítás előtt Papp duplájával 8-6-os előnyre tettünk szert. A hullámzó mérkőzésen visszaérkezve pályára 8-8-nál egyenlített Szlovákia. Lélektanilag kulcsfontosságú volt, hogy erre ismét tudtunk válaszolni. Török értékesített két mezőnykosarat és egy büntetőt is. Ezzel 11-8-nál újra kialakult a hárompontos különbség a felek között. A mérkőzés első perceivel ellentétben ezúttal tovább tudta növelni előnyét válogatottunk. Egyértelműen jobban bírta fizikálisan és mentálisan is a hajrát a magyar csapat. Papp büntetőjével 12-8-ra módosult az állás, majd Medgyessy Dóra találatával és Török Ági duplájával 15-9-re léptünk el. Ezt követően Török két büntetőt is értékesített, amivel már 17-9-re mentünk. A hajrában egyszer betaláltak a szlovákok is. A végeredményt pedig Medgyessy duplája alakította ki.

Egy önbizalom növelő sikerrel a magyar válogatott csoportja második helyét megszerezve kivívta annak a lehetőségét, hogy 18 óra 20 perctől az Európa-bajnokságon való részvétel jogáért mérkőzzön.

Eredmény

Magyarország – Szlovákia 19-10
A magyar válogatott pontszerzői: Török Ági 9, Papp Dia 5, Medgyessy Dóra 3, Theodoreán Alexandra 2.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés