Hirdetés
Magyarország

Fontos soproni győzelem az Euroligában:

:

Hirdetés

Az Euroliga 7. fordulójában a Sopron Basket 59-51-re múlta felül a Famila Schio-t. Négy elveszített mérkőzés után kulcsfontosságú sikert aratott a szervezetten játszó soproni csapat.

A vasárnapi bajnoki siker már megmutatta, hogy kezd kilábalni a Sopron az utóbbi időszak kisebb hullámvölgyéből. Ezen az úton azonban az igazi nagy teszt a szezont jó formában kezdő Famila Schio elleni találkozó volt. Az első negyedben fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd 11-9-es olasz vezetés után 7-2-es szériával került kisebb lépéselőnybe a Sopron. Aleksandra Crvendakic 2+1-es helyzete, Tina Jovanovic és Határ Bernadett villanásai adták a soproni előnyt, de az olaszok 16-16-nál egyenlítettek. Innen érkezett el a második negyed, ahol 21-21-ig nem alakult ki nagy különbség a felek között.

Fotó: FIBA.Basketball – Sopron Basket – Tóth Zsombor

Határ Bernadett révén került újra előnybe a Sopron. Amikor pedig Fegyverneky Zsófia két duplája célt ért, 27-22-re módosult az állás. Megtorpantak támadásban a vendégek és ezt sikerült kihasználni. Ráadásul a félidőt Aleksandra Crvendakic triplája zárta, így igen kedvező 30-22-es állásról vonulhattak a hosszabb pihenőre a mieink. A statisztikán azt láthattuk, hogy a 33 mezőnykísérletéből 13-at értékesített a Sopron. 24-17-re vezetett Gáspár Dávid együttese a lepattanókban, illetve hat gólpasszt is feljegyezhettünk. Crvendakic pedig már 11 pontnál járt. A harmadik szakaszt Határ két találata vezette fel, amivel 34-22-nél kialakult a legnagyobb differencia ezen az estén.

A harmadik negyed közepét egy soproni hullámvölgy határozta meg: 37-29 után ugyanis 12-2-es sorozattal fordított a Schio. A periódus végére 10-re nőtt az eladott labdák száma, ráadásul a lepattanókban is felzárkóztak a vendégek. Sandrine Gruda pedig egymaga 12 pontot szerzett a harmadik 10 percben. Lélektanilag kulcsfontosságúnak bizonyult, hogy Crvendakic büntetőivel sikerült egyenlíteni. A soproniak ennek megfelelően nem várták hátrányból a záró szakaszt. A negyedik etapot January és Határ pontjai indították, majd ők ketten a játékrész közepén is megvillantak egymás után. Ekkor már 52-45-re módosítva az állást. Időt is kért Pierre Vincent, de a Sopron mentálisan kiemelkedően erősnek bizonyult. Az olaszok előtt 53-49-nél és 55-51-nél akadt esély, hogy szorossá tegyék a hajrát. Remek védekezést láthattunk a Soprontól, mindig sikerült beleérni az Schio játékosainak átadásába. Nem kerültek könnyű dobóhelyzetbe a vendégek és így fordítani sem volt esélyük. Crvendakic és January alakította ki az 59-51-es végeredményt, amivel megszakadt a Sopron négy mérkőzésre nyúló nyeretlenségi sorozata nemzetközi porondon.

Eredmény

Sopron Basket – Famila Schio 59-51 (16-16, 14-6, 11-19, 18-10)

Legjobb dobók

Sopron Basket: Aleksandra Crvendakic 16/3, Határ Bernadett 12/11, Briann January 11.

Famila Schio: Sandrine Gruda 16, Eva Lisec 11/3, Diamond De Shields 6

Statisztika

Hirdetés