Hirdetés
Archivum

Fontos soproni gyõzelem Franciaországban:

:

Hirdetés

A rájátszásba kerülés szempontjából rendkívül fontos gyõzelmet aratott a Sopron a Tarbes otthonában. A 41-41-es eredménnyel záruló elsõ félidõ után a harmadik negyed végére 8 pontos elõnyre tett szert Székely Norbert csapata, melyet a lefújás pillanatáig meg is õrzött.

Egy biztos volt a Tarbes-Sopron mérkõzés elõtt: az egyik csapat rossz sorozata megszakad. A Tarbes tavaly december óta egymás után 10 Euroliga mérkõzést bukott el, a Sopron pedig tavaly október vége óta nem tudott nyerni idegenben.

Az elsõ negyed után nem lehetett megmondani, hogy végül melyik széria ér véget. A Sopron kezdett jobban és a remek napot kifogó Kurasova pontjai után 4 perc játékot követõen 11-6-ra vezetett. A hazaiak azonban 12-11-nél Salagnac büntetõivel fordítottak és ezt követõen fej-fej mellett haladtak a csapatok. 10 perc játékot követõen végül 22-20-as elõnyben volt a Sopron, miután a negyed utolsó percében Krnjic kétszer is eredményes volt és erre válaszul csak egy Drljaca dupla érkezett.

A második szakaszban a jó dobóformát mutató El Gargati pontjaival 26-25-nél már a hazaiak jártak elõrébb és innentõl kezdve hosszú perceken át 2-4 pontos elõnyben volt a Tarbes. Székely Norbert 37-33-nál idõt is kért és ezzel sikerült rendeznie a sorokat. 39-39-nél újra utolérte francia riválisát a magyar bajnok. A nagyszünet elõtti másfél percben csak büntetõkbõl esett pont. A hazaiaknál Alex Montgomery, a Sopronnál Zavecz volt pontos, így 41-41-es állás mellett vonulhattak pihenõre a csapatok.

A szünetben soproni oldalon a 13 pontos Kurasova volt a legeredményesebb, míg a hazaiaknál a 12 egységig jutó El Gargati remekelt. Érdemes kiemelni a Tarbes-nál a frissen igazolt Aley Montgomery-t, aki 8 pontot és 5 lepattanót szállított elsõ fellépésén új csapatában.

A harmadik negyedben rögtön magához ragadta a kezdeményezését a Sopron és sokáig ugyanazt láthattunk, mint a második etapban csak más elõjellel. Ezúttal Székely Norbert tanítványai õrizték 4 pontos vezetésüket. Pascal Pisan 53-49-nél kért idõt a negyed utolsó 3 percébe fordulva, de nem sikerült lányait kirángatnia a kisebb gödörbõl. A Sopron Fûrész és Fegyverneky találataival 57-49-re lépett meg. Sajnos a játékrész hajrája nem sikerült a legjobban. Miljkovic és Preiss büntetõivel 57-53-ra zárkózott fel a Tarbes, miközben Fegyverneky Zsófi összeszedte a 4. hibáját is.

A negyedik etap elején hasonló okból a hazai oldalon is fogták a fejüket, ekkor Preiss ütötte be szintén a 4. hibáját. Szerencsére nemcsak emiatt bosszankodhattak a hazaiak, Horti két duplájával 3 perc játék után 62-55-re lépett el a Sopron. Hatalmas csata dúlt a pályán, de Hortiék kézben tartották a mérkõzést. 4 perc 44 másodperccel a lefújás elõtt Kurasova triplája után 67-59-nél 8 pontra hízott a magyar bajnok elõnye. A hazaiak innentõl kezdve sietették a támadás befejezést, távoli dobásokkal próbálkoztak, de nem jártak sikerrel. Amikor az utolsó percbe fordulva 72-61-es soproni elõnyrõl árulkodott az eredményjelzõ, a mérkõzés eldõlt. Fegyverneky Zsófiék végül 76-67-es gyõzelmet arattak és ez a siker az alapszakasz végén nagyon sokat érhet.

A Sopron legeredményesebbje a 20 pontos Kurasova volt, de ki kell emelni Krnjic 13 és Horti 12 pontját. A másik oldalon az egyaránt 14-14 egységig jutó El Gargati és Montgomery tartotta mérkõzésben a csapatát.

Eredmény
Tarbes GB – UNIQA Euroleasing Sopron 67-76 (20-22, 21-19, 12-16, 14-19)

Statisztika

Hirdetés