Hirdetés
Archivum

Fontos soproni gyõzelem, vezéráldozattal:

:

Hirdetés

A Sopron Basket 82-56-ra gyõzte le a Villeneuve d’Ascq együttesét a nõi kosárlabda Euroliga 11. fordulójában. A szezon eddigi legfontosabb sikere volt ez, mellyel matematikailag is eldõlt, hogy csoportjában két csapatot már biztosan megelõz Roberto Iniguez együttese és ezzel folytathatja a nemzetközi kupaszereplést. A mérkõzés krónikájához hozzátartozik, hogy Jelena Milovanovic kéz-középcsont törést szenvedett.

A franciák eddigi legeredményesebbje Pauline Akonga szerezte a mérkõzés elsõ találatát, de erre Aleksandra Crvendakic egy triplával válaszolt és innentõl beindult a soproni henger. Kifejezetten jó ritmusú támadásokat vezetve 13-4-re lépett el pár perc alatt a magyar csapat. A negyed hajrájában 17-8 után ugyan egy-egy eladott labda becsúszott, de így is 19-14-re vezetett a Sopron 10 perc után.

A második szakasz rémálomszerûen indult. Egészen 23-16-ig ellépett két perc alatt a soproni együttes, de ezt követõen egy palánk alatti kavarodás során Jelena Milovanovic kézsérülést szenvedett. Azóta már azt is tudjuk, hogy középcsont törésrõl van szó, melyet mûteni kell. Ekkor a vendégek 23-21-ig felzárkóztak, de az idei Sopron erejét mutatja, hogy gyorsan rendezte a sorokat. Tina Jovanovic és Angela Salvadores pontjaival 30-23-ra ismét sikerült ellépni.

A félidõ hajrája egyértelmûen a mieinknek sikerült jobban. Remek összjátékokat láthattunk. Crystal Langhorne 2+1-es megoldása után lépte át a 10 pontot a differencia. Az utolsó másodpercekben pedig Yvonne Turner triplája is utat talált a gyûrûbe, ami 48-28-nál már 20 pontos elõnyt eredményezett. Milovanovic kiválása ellenére a játék minden elemében jobbnak bizonyult a Sopron.

Ekkora félidei különbségnél az esetek többségében döntõ, hogy a harmadik negyedben merre indul el a különbség. Végül 50-30 után egy 8-0-s futással eldõlt a gyõztes kiléte. A játékrész második fele valamivel pontszegényebb játékot hozott, de Fegyverneky Zsófia és Salvadores pontjaival stabilan 20 egység felett állt be az elõny.

Az utolsó 10 percnek 61-37-rõl vágtak neki a csapatok. Salvadores és Crvendakic triplái után 68-40-re vezetett már a magyar bajnoki címvédõ. A biztos elõny tudatában két eladott labda is becsúszott, ismerve Roberto Iniguez maximalizmusát, nem véletlen, hogy rögtön érkezett az idõkérés. A gyõzelem nem forgott veszélyben, de a lelkeknek jókor jött Turner két triplája.

A hajrához közeledve néhány vitatott játékvezetõi ítélet és a soproni kispadnak kiosztott technikai borzolta a kedélyeket. Az utolsó perc azonban így is már az ünneplésrõl szólt, hiszen remek játékkal verte riválisát a Sopron. Ahogy a bevezetõben is említettük, ez a siker garantálja a folytatást valamelyik FIBA sorozatban.

Eredmény

Sopron Basket - Villeneuve d’Ascq 82-56 (19-14, 29-14, 14-9, 20-19)

Statisztika

Hirdetés