Hirdetés
Archivum

Fontos szekszárdi siker a Celje otthonában:

:

Hirdetés

Az Atomerõmû KSC Szekszárd az Európa Kupa H-csoportjában rendezett összecsapáson 75-68-as gyõzelmet aratott a Cinkarna Celje otthonában. A magyar csapat a harmadik negyed közepén 13 ponttal vezetett, de a folytatásban egyenlített a szlovén gárda és szorosabb végjáték alakult ki. Ezzel az értékes idegenbeli sikerrel Zeljko Djokic együttese nagy lépést tett a továbbjutás felé.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A két csapat között októberben nagy különbség alakult ki. Szlovéniában ettõl függetlenül szorosabb, élesebb csatára készülhetett a válogatott szünetet követõ elsõ meccsét játszó Szekszárd. Jól indult a mérkõzés, az elsõ szakasz közepén 3-5 pontos elõnyt épített fel a KSC. Az elsõ szakasz utolsó 15 másodpercében ráadásul Abby Bishop két büntetõjével majd egy szerzett labda után Erica McCall ziccerével 18-11-re sikerült ellépni. Lélektanilag sokat jelentett ez a pár másodperc, hiszen a második etapra lendületet kaptak ettõl a mieink. Alig több, mint két perc telt el, amikor 24-13-nál átlépte a 10 egységet a differencia. A legnagyobb különbséget 36-22-nél regisztrálhattuk, a félidõben pedig 42-31 állt az eredményjelzõn. A félidei statisztikát szemlélve Erica McCall 12 pontját és 6 lepattanóját kell kiemelni, de Abby Bishop és Frida Eldebrink is 8-8 egységnél járt. Vezettek a mieink a lepattanókban, ráadásul a 13 gólpasszra és az 5 szerzett labdára mindössze 6 eladott labda jutott. Erre lehetett építeni a folytatásban is.

Az elõbbiekben kiemelt erényeket mutatva a harmadik etap közepéig stabilan õrizte 10 egység feletti elõnyét a KSC. Studer Ágnes büntetõi után még 51-38-ra ment a magyar csapat. A folytatásban azonban egy-egy eladott labda és bravúros hazai triplák nagy változást hoztak a játékban. A negyed végén már a hetedik hazai hármas ért célt, amivel 55-55-nél egyenlített a Celje. Ez egy 17-4-es széria volt a részükrõl. A záró szakasz elején kulcsfontosságúnak bizonyult, hogy Eldebrink szerezte az elsõ találatot, hiszen nem engedte vezetéshez riválisát a Szekszárd. Ez az egész negyedik negyedben így maradt, ami a csapat higgadtságát és rutinját dicséri. Az utolsó négy percbe érve még 66-64-re visszajöttek a hazaiak, de a következõ hat pontot a Szekszárd jegyezte és ezzel eldõlt a gyõztes kiléte. Végül Erica McCall 20 ponttal és 10 lepattanóval dupla-duplát ért el, miközben a legeredményesebb a 21 pontos Abby Bishop lett. Sikerével a Szekszárd tartja a lépést a H-csoportban a Rózsaheggyel és jövõ héten hazai pályán a továbbjutás bebiztosításáért szállhat harcba a szlovák listavezetõ ellen.

Eredmény

Cinkarna Celje – Atomerõmû KSC Szekszárd 68-75 (11:18, 20-24, 24-13, 13-20)

Statisztika

A H-csoport állása

Hirdetés