Hirdetés
Archivum

Fontos vasárnap Törökországban, nyugodt hétvége máshol:

:

Hirdetés

Minden európai topliga teljes fordulóval folytatódik a hétvégén. Ezúttal Törökországban lesznek nagyobb rangadók.

A topligák közül Törökországra lesz érdemes figyelni, hiszen itt vasárnap két fontos találkozót bonyolítanak le. A Fenerbahce a Hatay-t fogadja. Függetlenül a Hatay meggyengülésétõl, nagy presztízse lett ennek a párharcnak az elmúlt években, ráadásul mindkét fél 15/3-as mutatóval rendelkezik a második-harmadik pozícióban. Krivacevic Tijana teljesítményét figyelhetjük a nap másik rangadóján, amikor a Botas a Besiktas vendége lesz. Mindkét csapat a négy közé jutásért küzd. Ebben a versenyfutásban a Botas nagyon komoly elõnyre tehetne szert egy sikerrel. Oroszországban a címvédõ Jekatyerinburg a Krasznojarszkot fogadja, míg a Dinamo Kurszk a Szpartak Moszkva, a Nagyezsda Orenburg pedig az MBA Moszkva vendégeként lép pályára. Mindhárom Euroliga csapatnak kötelezõ a gyõzelem.

Spanyolországban a címvédõ Salamanca a Baxi Ferrol ellen folytathatja a felkészülést a tavaszi feladatokra. Az Euroligában ugyan már nem juthatnak tovább, de az Európa Kupában akár komolyabb reményeik is lehetnének, ha megvan ehhez a kellõ motiváció. A Szekszárd ellen készülõ Girona az Araski-t látja vendégül. Kellemetlen ellenfél az Araski, vélhetõen nem tudja majd pihentetni kulcsembereit a Girona. A Gernika eközben az Ensino Lugo ellen készülhet. Franciaországban a Lyon a Hainaut Basket, a Lattes Montpellier a Roche Vendée, míg a címvédõ Bourges a Mondeville ellen készül a papírforma szerinti siker elérésére. A hétvége rangadója a negyedik és az ötödik csatája, a Carolo és a Landes ütközete lesz.

Olaszországban az élcsapatok közül a Reyer Venezia a Battipaglia, míg a Ragusa az Empoli személyében fogad alsóházi riválist. A Schio-nak viszont nehezebb dolga lehet Luccában. Különösen a jekatyerinburgi túra után. Lengyelországban a CCC Polkowice szünnapos, de a Wroclaw – Gdynia rangadó és az Artego Bydgoszcz, illetve a Lublin összecsapása szoros küzdelmet ígér. Csehországban USK Praha – KP Brno és Zabiny Brno – Nymburk rangadók jönnek. Természetesen a prágaiak kiemelkednek, de mégis a négy élcsapatot láthatjuk ebben a két párosításban. Romániában a címvédõ Sepsiszentgyörgy szünnapos lesz, a Szatmárnémeti – Targoviste rangadó azonban extrának tûnik. Szlovákiában a helyi kupasorozat négyes döntõjét rendezik, amit már korábban felvezettük.

Hirdetés